Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Észrevételek, vélemények, javaslatok az oldalra és a fórumra.
Avatar
kavics13
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1488
Csatlakozott: 2013.01.10. 13:58
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: kavics13 » 2014.12.27. 21:02

xenosz nagyon mellélőttél.
De akkor leírom még egyszer a kedvedért.
Egy ilyen, vagy ehhez hasonló közösségben soha nem lesz olyan, amivel mindenki egyet értene.
Ki így látja, ki úgy
És mivel mindenki a saját szemszögéből nézi, mindenki meg is van győződve a saját igazáról.
És ez azt szüli, amit itt ebben vagy egyéb topicokban is olvashatsz.
Ezzel szemben sokkal hatékonyabb ha az egésznek van egy vezetője, nevezzük Adminnak, aki maga mellé vesz néhány embert, akikben megbízik, nevezzük őket Moderátornak (figyelitek, most jól használtam :D ). Ők néhányan megszülik a szabályokat, úgy hogy az Adminnak megvan a vétó joga, hiszen végezetül ő vállalja a felelősséget az egészért.
És ezek után jön az egész legnehezebb része, a KÖVETKEZETESSÉG!
Mert továbbra se fog egyformán tetszeni mindenkinek a szabályzat.
De, ha megvan a következetesség, akkor idővel kialakul, itt bizony ezek a szabályok vannak, be is tartva, és utána mindenki el tudja dönteni, vállalja ezeket, betartja és marad, vagy elfogadhatatlan számára, és keres másik ódiumot.
Soha nem lehet mindenki kedvébe járni, de nem is kell. Ami kell, vállalni a felelősséget azért, amit mi alkottunk, és következetesen be is tartani/tartattni azt.
És ez nem azt jelenti, hogy egy Admin ne revideálhatná valamiről a véleményét, vagy ne hallana valakitől egy jó ötletet, amit beépít. De ez a lényegen nem változtata, minden ilyen döntésért a felelősség alapvetően az övé marad.
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.12.27. 21:16

Admin írta:
xenosz2 írta:Én továbbra is azt mondom a vitatopikok,ne díszek legyenek,hanem mindenki szóljon hozzá ,javasoljon valamit,és az életképes maradjon meg. Sajnos némely esetben alig valaki szólt hozzá.
Vagy azért nem szólnak hozzá többen, mert nekik nincs javaslatuk ez ügyben és szerintük minden úgy jó ahogy van vagy nem merik leírni a véleményüket.
Márpedig csak akkor lehet valamin javítani,ha azok,akik például nem írnak a Fórumra elmondják,hogy miért nem írnak?
Hallottam,hogy vannak,akik a követelmények miatt nem nyitnak topikot. Meg kell vizsgálni,hogy lehet ezt áthidalni ,mit kell esetleg változtatni,hogy könnyebb legyen ez? Első körben sablon a követelményekkel,másodsorban segítségek készítése. Esetleg a követelmények felülvizsgálata,
Lehet-e kielégíteni a minőséget és az egyszerűbb topiknyitás követelmyényét? Hogy lehet gyorsan topikot nyitni,hogy ne csorbuljon a minőség? Ezeket meg lehet vitatni pld. vagy jól van ez így,ahogy van?
Megannyi érdekfeszítő kérdés :)

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.12.27. 21:29

kavics: Értem ,amit mondasz ,de én jobb szeretem a konszenzusos megegyezést. A galiba,nem a demokrácia miatt jött létre,hanem pont a gumiszabályokból azt megfejelve az emberi tényezővel ráerősítve.

Tudom az előre vita nélkül hozott szabályok könyebben hozhatóak létre,amit aztán könnyebb betartatni hatalmi eszközökkel,viszont merevebbek és kevésbé lesz hatékony. Kérdés,hogy utólagosan menyiiben lehet ezt korrigálva jobbítani,mint már egy eleve megviataott szabályrendszert.

A kulcs abban van,hogy a szabályokat alkotók mennyiben tudják felmérni a döntésük helyességét,és mennyiben hajlandók változtatni azon,ha a józan ész mást diktál?

Avatar
ferikekingus
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2014.05.08. 23:31
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: ferikekingus » 2014.12.28. 16:39

:) Sziasztok!

A tegnap történteket végig követtem a forumon kivülről...
Nem is tudom hogy kezdjem :?

1: Azt biztos leszögezhettem hogy a "dráma" ami itt kialakult nem a Moderátorok, Admin személye miatt van.
2: Mikor ezt a szabályt létrehozták (elözményeket olvastam) ugyan ilyen módon meg lettek kérdezve a tagok a sablon kialakitása és egyébb tervek esetébe. Pár tag aki má akkor tudta mit, hogyan csinál, mit várnak el a tagok illetve azok akik éppen csak belecsöppenek ebbe a érdekes motorral müködő munkamorálba, hozzá is tették a tapasztalataikat, ötleteiket.

3: A hiba ott van, ahol a probux és társai kihaltak a emberek elvesztették a fonalat. Ezen oldalak a ptc munka valami mozgató rugói lehetek. Ezért alakult ki az a elv, mindegy mit hova hogy csak mielött a frissen indult oldal, egy netán két hét mulva bebukik szedjek ki valamit. Így történek azok a szabálytalanságok amiket én is, és sokan elkövetek. Átlátva a rendszert, azon tanakodom hogy a szabály jó hisz ennyi infót igen csak érdemes tudni egy oldalról, de pl az minek tudjam hogy a oldal mennyi időre vette a hostot vagy a domaint? Volt e már ez a dizájn másik ptc oldalon vagy más ilyen jellegű apróság.
Ami szerintem egy topic nyitásnál kötelezően ott kéne lenni:

- Oldal neve, mikor indult?
- Admin neve
- Hirdetések száma, értéke
- Bérelt reffek max száma, katt értéke, és mennyiért lehet bérelni esetleg hanyas csomagokban.
- Direkt reffek max száma és katt értéke.
- Milyen fizetési modok vannak az adott oldalon, illetve mennyitől és mennyi időn belül fizet.
- Milyen promoval indul.
- Up tábla ( bár sose voltam hive de rájöttem abbol lehet sokmindent kiszürni. Eset: Zeabux oldal up tábla kaygrid :no: és emelett a icebux banner :no: )
- Van e forum és proof lista az oldalon.

A topic nyitásának kezdö pontjátol a 15 nap elég lenne arra ha a illető nem produkál semmi ujat (pedig minden oldal 2-3 naponta szorja a uj promokat, infokat) más is nyugodtan lefoglalhassa reflinkjét abban elhelyezhesse. Tudom most jön az hogy nem mindenki ér rá nézelödni de 15 nap alatt csak van két szabad órája :argue: )

Topikok tömkelege simán megoldható. A régebitől kezdve visszafelé haladva ahol 60 napnál nem volt aktiv a admin valószinű scam már vagy befejezte az oldalt.
Esetleg javasolnák egy olyan topic nyitását ahová a moderátorok a inaktiv 15 napnál régebbi topicocat bepakolnák és megcimezve :(pl: Topicgazda nem füzött megjegyzést xy napja :!: ) közzé tennék, ha jelenkezik a gazda akkor meg mehet vissza, Harmadjára a topicot a topicgazdának vissza adni nem lehetne uj gazdát lehetne keresni. Így rá lehetne venni a topicnyitókat hogy 15 napon belül publikáljanak valamit.

Egy másik probléma ha a oldal scam a ember kidobja itt itt marad. Nem tudom mennyi idő lenne belépni beirni uj hsz-ba scam. és törölné a illetékes moderátor vagy aki épp itt van? Szerintem ez kb 5 perc a életből :lol:

Proof topic szerintem felesleges volt. Ugyanis ha fizet az oldal lehessen elhelyezni az a éppen neki szolo topicba ( neo proof- neobux proof) refflink nélkül. És tádám lehet dicsekedni.

Minden esetre tudom a helyesírásom borzalmas itt Kívánok mindenkinek utólag Boldog Karácsonyt és Boldog Újévet! :good:

Nikol
Kép

Avatar
Boguli
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1278
Csatlakozott: 2014.04.22. 10:30
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: Boguli » 2014.12.28. 21:19

"Proof topic szerintem felesleges volt. Ugyanis ha fizet az oldal lehessen elhelyezni az a éppen neki szolo topicba ( neo proof- neobux proof) refflink nélkül. És tádám lehet dicsekedni. "

Szerintem nem dicsekvésre szolgált hanem arra hogy azok is toborozhassanak, akik nem az adott oldal topicgazdái. Nekem nagy segitség volt.

Avatar
FRU5T
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2011.12.16. 13:56
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: FRU5T » 2014.12.28. 23:38

Olvasgattam, és mint moderátor úgy érzem nem maradhatok szótlan, ezért ami épp szöget ütött a fejemben, azzal kapcsolatban kifejteném véleményem, az esetleges összevisszaságért elnézést, kicsit szétszórtak a dolgok most :)
Először nadintnak szeretném kifejteni, hogy nem érdemes az áldozati bárány szerepébe bújni...
nadint írta:Az én becsületemmel, jó szándékommal, lojalitásommal legyen szíves ne szórakozzon senki !
Ez a hajó elúszott. A saját becsületeddel játszol, azzal a magatartással, amit velem (ahogy te fogalmaztál, moderátor kolléga) IS mutatsz. Mivel veled PÜ -ben emberi hangnemben nem tudok kommunikálni (nem mutatsz rá hajlandóságot sem), így akkor mint moderátor, ezt a kritikát kell ITT megfogalmaznom veled szemben. Mivel "szálka vagy a szememben", tessék, előjöttem a farbával. Mikor én hoztam rossz döntést, és mertem önállóan cselekedni (a bizonyos reflink törléses téma, ugye, aminek a végére azóta sem tettünk pontot), a legnagyobb szemét voltam, ráadásul HELYETTEM kértél elnézést, ezzel felém helyezted magad a fejedben elképzelt rangsorban, ami SÉRTŐ számomra.
Akkor PONTATLAN szabályokra hivatkoztál, azóta is PONTATLAN szabályokra hivatkozol. Megoldás helyett csak fújod a magadét, és magadat idézgeted.
Ne csodálkozz, ha a diktatorikus eszközeid miatt kialakul a nadint ellenes keménymag, mert amit xenosz -al szemben csináltál, kishíján az...

Admin írta:Hamarosan átdolgozom a szabályzatot és egyszerűsítek.
Véleményem szerint a mostani szabályzat néhány ponton nagyon tőmondatokban van megfogalmazva. 1-2 pontot jobban ki kellene fejteni, és pontosítani. A szabályzat ráncfelvarrását támogatom.

ferikekingus írta:de pl az minek tudjam hogy a oldal mennyi időre vette a hostot vagy a domaint? Volt e már ez a dizájn másik ptc oldalon vagy más ilyen jellegű apróság.
Az, hogy mennyi időre veszi a hostot, sokat elárul arról, mennyi pénzt fektetett a dologba, illetve az is, hogy a design lopott-e (tehát 0 ráfizetés) vagy készíttetett egyet. Lassan már szempont lesz talán, hogy 33brushes, vagy nem...
KreditZóna - Regisztrálj, gyűjts krediteket és nyerd meg értékes tárgynyereményeink valamelyikét!

Kép

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1465
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2014.12.31. 15:52

Én azt gondolom olvasván az egész "műsort" hogy itt az oldal szabályzatával lehet a gond. Én személy szerint utálom a nem egyértelmű dolgokat, senkire nem célozva, de én pl. a munkámban is olyan használati utasításokat készítek ami egyértelmű, nem másképp értelmezhető. Ha ez megvan, nincs ilyen gond. A moderátorok arra is vannak hogy ezen szabályokat betartassák (és a munkájukat kéretik megbecsülni, mert saját szabadidejüket áldozzák a közösségért, és ezért mindenképp elismerés illeti mindegyiküket!!!) és ha valamelyik tag vétkez (mert mindannyian vétkezhetünk, ez még nem bűn!) felhívja az adott tag figyelmét és megkérje hogy a későbbiekben figyeljen oda ezen hibáira. Megkérheti még 1x, az is belefér, harmadjára úgy vélem már nyomatékosabb hangnemet is megüthet, 4. alkalommal ki kell zárni a vétkező tagot!!! Mindegy milyen rangban van, mindegy kicsoda Ő!!! Ha valakinek az oldal megenged kihágásokat, a többi tagnak is ugyanolyan joga lenne kihágást elkövetni.

Az oldal szabályzata legyen egyértelműen értelmezhető, s nincs ilyen topik legközelebb! Amíg a szabályzat így is és úgy is esetleg értelmezhető, valaki így fogja akarni értelmezni azt, másvalaki meg úgy.

Off topic: suliban is utáltam a verselemzéseket ... mit gondolhatott a leírt sorokkal a költő, azt a tanárnő elmondta hogy mit gondolt (szerinte) de egy másik tanár szerint már másvalamit ... pedig ugyanaz a vers volt! Mennyivel egyszerűbb és szerethetőbb a matematika?! Egyértelmű szabályok vannak, azokat kell követni és kész!
Kép

tacsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 467
Csatlakozott: 2014.06.04. 10:31
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: tacsi » 2015.02.11. 13:42

Tegnap olvastam a chat-en a moderátorok arról dumcsiztak, hogy sok az olyan hsz. a fórumon ami problemás, v. spam, meg régóta nincs hsz. benne.

Ezen már én is gondolkodtam mit kezdjek azzal topic-al amit megnyítottam. Megszűnt oldal v. 1-2 alatt bezár v. egyébb.

Van két gomb:

1, a topic törlése
Gondolom ha ezt választom akkor végleg eltűnik a fórumról, meg az is amit leírtak benne. Ez talán nem a legjobb megoldás, mert valamikor jó lehet tudni ki, hogyan, milyen, mikor PTC tulaj volt.

2, topic jelentése: ez nem tudom mire való.

Akkor mi tegyek?

üdv.

ui.: ha rossz helyre írtam (már megint), akkor elnézést kérek a moderátortól, ha át kell helyezni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Admin 2015.02.11. 14:42-kor.
Ok: Betűméret csökkentve.

patrasz
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 3611
Csatlakozott: 2010.12.05. 10:52
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: patrasz » 2015.02.11. 13:58

Én nem tudom hogy csak engem idegesít, de ne ilyen lóbetűkkel írjál már ha lehet, nekem kur****a zavaró.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Admin 2015.02.11. 14:42-kor.
Ok: Trágár beszédet mellőzzük!

Avatar
Boguli
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1278
Csatlakozott: 2014.04.22. 10:30
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: Boguli » 2015.02.11. 14:37

Tacsi, ha megnyomod a jelentés gombot, akkor odairhatod aztán hogy mi a gond az oldallal, és ez meg fog jelenni a moderátoroknál, ők pedig áthelyezhetik a problémás vagy scam részlegbe. (akkor is használhatod amikor valami nagyon szabálytalant látsz, pl spammelik a topicodat) A törlés valóban nem jó szerintem, mert igy még azért vissza lehet keresni, ha kell belőle valami infó. Törölni szerintem majd csak az olyanokat kell hogy "most indult, napi 4 cent" és mellé egy másfél éve halott oldal bannere - ezek aztán tényleg nem szolgálnak semmilyen infóval, csak a helyet foglalják..

Avatar
FRU5T
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2011.12.16. 13:56
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: FRU5T » 2015.02.11. 22:37

Boguli írta:Tacsi, ha megnyomod a jelentés gombot, akkor odairhatod aztán hogy mi a gond az oldallal, és ez meg fog jelenni a moderátoroknál, ők pedig áthelyezhetik a problémás vagy scam részlegbe. (akkor is használhatod amikor valami nagyon szabálytalant látsz, pl spammelik a topicodat) A törlés valóban nem jó szerintem, mert igy még azért vissza lehet keresni, ha kell belőle valami infó. Törölni szerintem majd csak az olyanokat kell hogy "most indult, napi 4 cent" és mellé egy másfél éve halott oldal bannere - ezek aztán tényleg nem szolgálnak semmilyen infóval, csak a helyet foglalják..
Ahogy Boguli írta. Teljesen nyugodtan lehet jelentgetni a topicokat, nekünk az már kiindulópont- Külön megköszönöm, ha indoklod is, miért jelentetted :)
KreditZóna - Regisztrálj, gyűjts krediteket és nyerd meg értékes tárgynyereményeink valamelyikét!

Kép

newsbox
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 671
Csatlakozott: 2012.12.02. 10:01
Kapcsolat:

Re: Hogyan tegyük jobbá a fórumot?

Hozzászólás Szerző: newsbox » 2015.03.22. 17:50

Terveim nagy vonalakban!

1, Figyelem felkeltés. (Amit alkalmazók és ezek szerint működik is.)
2, Az adót posztokra való információk össze gyűjtése(PTC,HYIP, stb..)
3, Megfelelő tudású emberek felkérése, hogy adót pozíciók vezetésére. (Pl: doqxstudio, nagyon sikeres PTC világában, Így lehetne PTC posztvezető, tanácsadó. Ha úgy érzi, hogy meg van a kellő tapasztalata és tudása.)
3, Gyakorlatban való alkalmazás. (Ez egy picit összetettebb, de nagyon sokat lehet tanulni.. Amit bármelyik fórumon lehet alkalmazni.)
4, Bevonás. (Régi tagokat bevonni a közös munkába, ami nem lesz egyszerű. Lesznek sértődések, ellentétek, de csak közös munkával működik a dolog. )
5, Közös munka. (Itt lesz izgi a dolog.)
6, Bevonzás. (Új tagok bevonzása, megismertetés az eddig tanultakkal, segíteni őket a befektetés világában, bevonás közös munkába.. )
7, Végeredmény. (Egy színesebb, energikusabb oldal ami meg állja a helyét, változó anyagi helyzetű világban. Mivel a fórumozok sikeresebbek lesznek, így nő a fórum létszáma, egyre többen fogják látogatni. Nő az Netbiznisz ismeretsége a web világabban, ezáltal a bevétele is.)
Ez nem tökéletes, soha nem is lesz az, de hosszú távon működhet.

Várom észrevételeket és hozzáoszlásokat.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég