PTC válság

Társalgás a PTC-ről.
Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1788
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

PTC válság

Hozzászólás Szerző: Admin » 2014.10.28. 19:13

A Probux fizetőképtelenné válása óta hirtelen rengeteg PTC ment tönkre, feltehetőleg a PTC adminok egy része a Probuxba fektetette be a felhasználók pénzét.

Az alábbi grafikonokon a Probux látogatási statisztikáját összevethetitek a két nagy, régóta fizető PTC oldaléval.

Probux
Kép

Neobux
Kép

Clixsense
Kép

Jól látszik, hogy a több mint 2 évet élt Probux elég nagy galibát okozott a PTC piacon, amit valószínűleg a nagyok is megéreznek. Látszik, hogy sok PTC-ző ember hagyta abba végleg a kattintgatást, nem csak a probuxon... Ezeket a dolgokat azért írtam le, hogy egy kicsit átlássátok a jelenlegi PTC világ helyzetét.
Reméljük a legjobbakat! :)
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.10.28. 19:56

Érdekes. Tehát a Neobux és a Clixsense stb oldalak látogatottságának egy része a Probuxról származott és ez veszett el?
A grafikon a helyezést mutatja. Egy olyan grafikonra lennék kiváncsi,ahol a látogatószámot mutatja darabban és azt,hogy ez az összforgalomban mekkora %-os arányt képvisel? Ott lehetne látni,hogy ez mekkora viszaesést okozott valójában.

Korábban egyébként tettél be egy olyan graikont egy másik topikba - mikor a probux még nem lett scam . hogy éves szinten is folyamatosan csökken a PTC-k látogatottsága,tehát ez még egy a Probux scamjétől független folyamat,aminek az oka is érdekelne engem. így önmagamtól erre nem tudnék választ. Valószínűleg ez inkább külső, a PTC-któl független okok eredőjeként lehetséges.
És a kérdés,hogy valóban beszélhetünk-e válságról? Ha a PTC-k darabszámát nézzük ,akkor én ott én még nem látok akkora visszaesést,talán egy picit. Ugyanúgy jönnek új oldalak és távoznak.

Lehet nem látom,vagy érzékelem jól.

Avatar
kavics13
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1633
Csatlakozott: 2013.01.10. 13:58
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: kavics13 » 2014.10.28. 20:12

xenosz2 én a magam szemszögéből (tehát autentikusnak egyáltalán nem nevezhetően :) ) válaszolnék neked.
1: Ahogy Admin is írta, nem azért esett a többi oldal látogatottsága, mert Probuxról jöttek, egyszerűen sok ember kedvét elvette, hogy ilyen, korábban igen stabilnak vélt oldal is mehet a levesbe.
2: Folyamatos látogatottság csökkenés is adódhat a sok csalódásból adódó elkedvetlenedésből
3: Szerintem sincs kevesebb PTC, sőt talán egyre több van, így egyre több a csaló is. Sokan látnak benne "könnyű" pénzkereseti lehetőséget, így már minimális informatikai tudással is elindítanak egy oldalt. Aztán, hogy a tudás, hozzáértés hiánya miatt, vagy szándékosan lesz scam, tulajdonképpen a mi szempontunkból mindegy is.
4: És IGEN, egyértelműen beszélhetünk válságról, de csüggedni talán azért nem kell, mert jönnek és jönni is fognak egyéb internetes pénzkereti lehetőségek, már csak időben rájuk kell lelni :)
5: Az a PTC tulaj, aki másik PTC-be fekteti a pénzét, a tökéletes hozzá nem értéséről tesz tanúbizonyságot :)

SZVSZ...
Kép

anissza
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2014.03.18. 15:40
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: anissza » 2014.10.28. 20:32

Sziasztok

Én ezt a mostani helyzetet igazából nem is tudom semmivel sem összehasonlítani.

Voltak ugyan "mély zuhanások" mint pl tavaly a " Szergej" által üzemeltetett oldalak, amelyek egymás után dőltek össze, mint a kártyavár.- de valahogy abból a helyzetből sikerült kilábalni.

Ez a mostani helyzet elgondolkodtató, és elkeserítő. :?
Úgy látom, hogy az új oldalak számában is csökkenés van.
Igazából ez sem lenne baj, ha nem olyan adminok nyitnának új oldalakat, akik valamikor,valamilyen okból már segítettek hozzá oldalt SCAM listához.
Olyan admin is van, aki még arra sem vette a fáradtságot, hogy a bukott oldala nevét megváltoztassa. :rofl:

Az ilyen oldalakkal szemben, már bizalmam sincsen, mert előre látható, hogy nem fog fizetni egyáltalán, vagy ha még is, az akkor egy-két kifizetésig fogja bírni.

Egyetértek azzal, hogy olyan emberek is abbahagyták, illetve abbafogják hagyni a kattolást, akik nagyon kedvelték ezt a világot , és hosszú éveken át csinálták.
Sajnos a PTC világ napjai meg vannak számlálva.... :(

Elnézést nem "huhogni" akartam, csak gondolataimat írtam meg.

Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek!

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.10.28. 20:40

Logikus,amit írsz az elkedvetlenedésről hosszabb távon,viszont ez azt kéne jelentse,hogy régebben megbízhatóbbak voltak az oldalak,kevesebb csaló volt,mint mostanában,amiben viszont nem vagyok biztos. Megbízhatóbb régen se volt több,csalók talán... Én ezért néznék meg egy évekre visszamenő statot is. nyílván Probuxon sokan vesztettek sok pénzt ,így egyszerűen értelmetlen volt tovább PTCzniük.
Én azért más okokat is keresnék. De nem simerem a többi online pénzkeresési módszert,ezért csak sötétben tapogatózom. Lehet,hogy mással könnyebben és többet lehet keresni,ami miatt kevesebben foglalkoznak ezzel az évek során.

anissza
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2014.03.18. 15:40
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: anissza » 2014.10.28. 20:52

Régen sokkal kevesebb oldal volt, magasabb jutalékokkal, kisebb kikérési minimumokkal, instant kifizetésekkel... szép világ volt, mostanra ez már csal álom lehet...

Abban igazad van, hogy akkor is voltak csalók, de nem ennyi...és nem így, nem ennyire nyíltan...
Nem találtak ki annyi kifogást, mint mostanában a nem fizetésre. ( pl ismered történetemet a Buxvertise oldallal)

Ez a világ számomra annyira eldurvultnak látszik, hogy ez már nem is az én világom.. :cry:

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.10.28. 21:08

A Probux jó kis forgalmat generált a Neobux és a Clixsense számára, ez mára jó részt kiesett, de azért ez nem akkora érvágás. Az biztos, hogy a két oldal Adminja nem fektetett a Probux-ba (épeszű másik Admin se). A Neo eddig folyamatosan növekedett, egyszer mindennek vége lesz, a bérlés nagy befektetés nélkül már csak kínlódás ott. De elvileg más Alexa számítást is használnak, ez is benne van a csökkenésben. Plusz mindkét oldal, de főleg a Clixsense igazából egy GPT oldal lett, ahol most a Task és Offers forgalma nőtt is, a Probux beégése miatt. Itt beszúrhatnék egy zárójeles részt, amin sokan nagyon meglepődnének, de mint jövőbeli Admin (remélhetőleg :)) ezt most nem teszem meg, bocsi!

Ettől függetlenül érződik a PTC ipar hanyatlása (sokan kiábrándultak belőle, ami érthető is), hogy mekkora mértékben, azon lehetne vitatkozni. Okot is sokat lehetne találni:
- A Liberty bukása (ezért nem kell az ilyen kankó fizetési processzorokra építeni, mint a PM, Ego vagy Payoneer. Ettől függetlenül a pénzmozgás nagyon nagy része PayPalon keresztül zajlik.
- Szponzor részről egekben van a kamuzás, etetés, lehúzás.
- Ez mindjárt kapcsolódik is a következő ponthoz, a divatossá váló upgrade utáni jutalékok is tűrhetetlen nagyságot értek el.
- Itt jön az, hogy pont az eszetlen vásárlás utáni jutalékok miatt (Ojooo, PTCircle, stb) megváltozott sok tag értékrendje is, a stabilabb oldalak valamennyire háttérbe kerültek, ráadásul sokan a Neoból kivett pénzekből akartak máshol meggazdagodni, aztán még azt a keveset is sikerült elbukni.
- Az 50%-os direkt jutalék is látványosan megbukott (Ojooo, PTCSolution, Nerdbux, DrClix, stb), miközben a tagok egyre csak éhesebbek, látva a hatalmas jutalékokat, bizonylatokat. Így a frusztráció is nőtt (képzeljük el az egész PTC ipart egy embernek).
- Sokkal inkább képbe kerültek a csalók. Tudják, hogy egy regisztrált cég megléte mindjárt hozza magával a befektetőket, az olcsó scriptek és olcsó design szintén tálcán kínálja a lehetőséget. Kamu bizonylatok vannak, kamu fórumozók, kamu személyik. Rendes ötlet, kutatás, elemzés nincs az oldalak mögött, arra viszont van energia, hogy miként lehet a tagok életét megkeseríteni.
- Miközben a PTC-zők rálátása, tudása egészen siralmas szinten van.

A PTC mára lényegében csak arról szól, hogy egy életképtelen, rossz sémát másolnak, ki azért mert alkalmatlan az Admin posztra, ki azért mert alapból nem érdekli semmi, csak az, hogy megszedje magát. Én most leírhatom, hogy a 4 db 1 fix 1 centes, és 30-50%-os direkt jutalékos rendszer SOHA nem fog működni, de a többség, attól még nem hiszi el. Ahogy sok Admin pedig azt nem hiszi el, hogy néha a megszorítások az oldal adósságát csak növelik. Azt hiszi a felhasználó, hogy az Admin becsületességén múlik minden. Ez kb olyan, mintha az mondanánk, hogy valakin nem fog a golyó, mert az átlagnál izmosabb.
Sokkal nagyobb körültekintés kellene hirdetői és refback oldalról, ahogy kiderül, hogy valaki csaló, azonnal bojkottálni kéne az oldalát, nem pedig támogatni, néhány centért. Sokan fogást akarnak találni az egész PTC iparon, hogy meg legyen a tuti, de ez olyan, mint egy labdán sarkot keresni. Az egész egy nagy kusza háló, aminek az átlátáshoz nagy tapasztalat, tudás és érzék kell (és akkor még csak elméleti síkon vagyunk).
Még egy dolog (nagyon sok minden van a fejemben a témával kapcsolatban, több nap kéne, hogy mindent rendezetten le tudjak írni, de ehhez se kedvem, se időm): anno a Nerdbux népszerűvé válásakor írtam, hogy az amit képviselnek, vagyis, hogy fűnek-fának legyen splash oldala, meg saját brand építése, az még bőven vissza üthet, és azt gondolom ez meg is történt. Sok aljas, lehúzó ember tanult bele a promózásba, és vett rá - összességében - tömegeket a nagy befektetésre. Ők megkapták a jutalékot még időben, a többi meg le van szarva. Ez persze mindig így működött, csak mikor a kertvégi pottyantós kapacitásán túlnő a kula mennyisége, akkor mindjárt nagyot fordul a világ. Az online pénzkereset nagy részben lélektan, tetszik vagy sem, lopni is többféle módon lehet. A csalók és alkalmatlanok nem változtatnak a PTC formuláján, mert a tagok éleslátása, esze, tudása annyira alacsony szinten van, hogy még mindig remekül megélnek belőlük (pl a Globalbux Adminja). Sötét jövőkép vagy sem, de lesz ez még jobb is. Akinek van rá lehetősége, tegyen érte! És nem támogatni a csalókat (se hirdetéssel, se kattintással, se semmivel)!

Elég csapongó komment lett (több dolgot is kifelejtettem), de most ennyire volt időm.

Avatar
doqxstudio
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2013.04.25. 17:06
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: doqxstudio » 2014.10.29. 06:41

jó topik, jó hozzászólások.
Admin, a grafikonokkal kapcsolatban kérdésem: a függőleges tengelyen mit jelentenek a számok? napra levetített adatok ezek?

sok oldal bedőlt, az idén, ami megrengette a PTC ipart - Nerdbux, Clicksia, Incentria, ProBux - és való igaz, h a NerdBux partner ClickTrackProfit-ot, a Clicksia pertner EMS listát és fórumot máig is rengetegen használják.
egyetértek, h bojkottálni kellene ezeket és a magam részéről igyekszem meg is tenni.

szerencsére nincs még mindenkinek saját splash-e és sokan nem figyelnek a személyes márkára, így aki ezeket felhasználja, sikeres tud lenni még mindig. :P persze ezekkel kapcsolatban is vannak csalások.

sokan még mindig automatizált jövedelmet keresnek, ahol napi 5 perc munkával milliomosok lesznek 1 héten belül. de nem szabad elfelejteni, h minden üzletben valakinek fizetnie kell, és mivel az online üzletekben virtuális javak érhetők el, ezért könnyű lehúzni az embereket, akik hiszékenyek.

én bízom a jövőben, ez az ipar/piac még robbanás előtt van, talán eljön az idő, amikor globális törvények által szabályozva lesznek a programok. mindig jönnek új felhasználók, akik pótolják a csalódottakat.

úgy gondolom, oldalak tulajai és felhasználók egyformán ludasak ezért a helyzetért, ami remélhetőleg átmeneti, mondhatni, a hullámhegyek és hullámvölgyek, a küzdelem velejárói az életnek. :)
Kép
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.10.29. 14:16

doqxstudio : Sajnos a nem túl sok igényes PTCs fórumok között az EMS eléggé kiemelkedik,így szinte pótolhatatlan veszteség lenne ha megszűnne. Ezt nem akarhatja senki sztem. Nem kéne kiönteni a gyereket a fürdővízzel.
Elsőszámú információforrás és közösségi oldal. Nincs alternatívája. Ha eltünne a rajta levők biztosan szétszélednének

Bár alexa helyezésük egyenesen arányos a fenti grafokkal:)
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.10.30. 17:19

Nekem egy kérdésem lenne. Számos PTC oldalon a fő drágább hirdetések a Binary Option, Royal,etoro, Empire option ból kerülnek ki. Beszéltük,hogy az egy centes hirdetésekkel működő oldalk nem fenntarthatóak. Nos ahol ezek a reklámok vannak ott ezek valóban lehetnek valós kifizetett hirdetések- és lehetnek-e ezek egy centesek reálisan(vagy felesek)? Vagyis elvileg lehet kivétel a szably alól,lehet olyan hogy valós hirdetői pénz áll ezek mögött? Ha igen ezek milyen távra kifizetett hiretések lehetnek? Látjuk pld ,hogy a neobuxon is van,de ott ez a tizedét,ötödét lehet rajta keresni nekünk. Létezik,hogy egy idő után kevesebbet fizet a cég és ezért vette le a neobux az értékét,vagy ugyanannyit és a Neonak ez tiszta haszon? Nem akarok ábrándozni,de mivel ezek a cégek igen nagy pénzt kaszálnak a piacon és tókeerősek lehetnek ,megérheti nekik akár magasabb áron is hirdetni?

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.11.03. 21:20

xenosz2 írta:Nekem egy kérdésem lenne. Számos PTC oldalon a fő drágább hirdetések a Binary Option, Royal,etoro, Empire option ból kerülnek ki. Beszéltük,hogy az egy centes hirdetésekkel működő oldalk nem fenntarthatóak. Nos ahol ezek a reklámok vannak ott ezek valóban lehetnek valós kifizetett hirdetések- és lehetnek-e ezek egy centesek reálisan(vagy felesek)? Vagyis elvileg lehet kivétel a szably alól,lehet olyan hogy valós hirdetői pénz áll ezek mögött? Ha igen ezek milyen távra kifizetett hiretések lehetnek? Látjuk pld ,hogy a neobuxon is van,de ott ez a tizedét,ötödét lehet rajta keresni nekünk. Létezik,hogy egy idő után kevesebbet fizet a cég és ezért vette le a neobux az értékét,vagy ugyanannyit és a Neonak ez tiszta haszon? Nem akarok ábrándozni,de mivel ezek a cégek igen nagy pénzt kaszálnak a piacon és tókeerősek lehetnek ,megérheti nekik akár magasabb áron is hirdetni?
Az 1 centes hirdetés sehol sem működik. Legalábbis hosszú távon nem. Ezek a hirdetések az affiliate rész miatt vannak kint, vagyis a tagok pénz befizetései/vásárlásai után az Admin jutalékot kap (sportfogadás is ilyen, meg egy csomó más dolog is. Meg persze a PTC is, csak ez bizonytalanabb :lol: ).

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.11.03. 21:52

Szerintem egyébként ez lehet a bedőlési sorrend fontosságban:

- Probux
- Ojooo
- Nerdbux
- Incentria
- PTCSolution
- Globalbux

A többi az a jön-megy kategória, a PTC egészét tekintve nem annyira jelentős. Az első kettő kiemelkedik, de azért a Nerdbuxba is nagyon sok pénzt lapátoltak bele. Az Incentria bukása inkább csak meglepő volt, amolyan sokk-szerű esemény (pedig ha belegondolunk egy teljesen elavult, megfakult valami).
Az EMS fórumot jómagam is használom, olvasgatok rajta néha, nem egy rossz hely.
Inkább az olyan dolgokra gondolok, mikor pl a PTCInvestigations lehozza, hogy valamelyik oldal mögött egy olyan Admin van, aki már több scam oldalt is legyártott, és a tagok ennek tudatában is befizetnek oda. Ezek után kb be lehet ***rni az egészbe, jó hogy nem hagyják abba. Olvasgatok más fórumokat is, olyan oldalakba pumpálnak az emberek pénzt, hogy az elképesztő. Igazából a csalóknak még csak meg sem kell nagyon erőltetni magukat. És ha nincs sikerélmény, akkor az ember ráhagyja, ezt azért szem előtt kell tartani, nem lehet abból kiindulni, hogy de hát x vagy y se hagyta rá fél év szenvedés után.

Kellene egy ilyen átfogó guide, amit aztán lehetne promózni az internet PTC-s részén, van is rá ötletem, de most erre nem tudok energiát fordítani. Lehet majd leírom az ötletem ide valamikor (még az első, nyers verzió, nem lett többször átgondolva), más is leírja, aztán talán kikerekedhetne belőle valami. Csak ehhez megint összefogás kéne, egy nagyon kicsi beáldozása sokaktól, az pedig mint tudjuk igencsak a veszélyes vizekre evezés kategóriája. Még majd meglátom.

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.11.04. 14:58

Ha lenne egy is egy ilyen guide oldal az biztos 1-2 ember kevés hozzá csak,hogy frissítgesse.
Van egy olyan is szerintem,hogy a kattolók nem akarják figyelembe venni egyszerűen az igazságot,hogy a PTC nem működhet 4db fél vagy egy centessel, a magas refjutalékokkal. Ez csak akkor változna meg ,ha pár emberen kivűl senki nem kapna fizetést :) De úgy látszik még elegen kapnak,ahhoz,hogy ne legyen teljes elfordulás. Valószínűleg a PTC oldalakon kattolók iskolázottsága,naivitása,életkora,tapasztalatlansága is hozzájárul ahhoz,hogy ez fennmaradjon. Nyílván nem a sok diplomás nyelveket beszélők fognak pár centért kattolni. Sokan nem beszélnek angolul /spanyolul/oroszul sem,vagy fogalmuk sincs mit kattolnak,csak valaki elmondta nekik,hogy ezt lehet,ez meg nem. benne van az is,hogy a kattoláért kapott pénz számít csupán.
Itt van az MLMclix egy darab hirdetés nincs rajta,vagy minimális :D a többi mind saját,valahol a forum,vagy a szablyzat van hirdetésben:) jól modellezi,hogy a PTCk egy részében nem a hirdetés tartja fenn az oldalt.hane egy piramisjáték eleve.

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.11.05. 22:14

xenosz2 írta:Ha lenne egy is egy ilyen guide oldal az biztos 1-2 ember kevés hozzá csak,hogy frissítgesse.
Van egy olyan is szerintem,hogy a kattolók nem akarják figyelembe venni egyszerűen az igazságot,hogy a PTC nem működhet 4db fél vagy egy centessel, a magas refjutalékokkal. Ez csak akkor változna meg ,ha pár emberen kivűl senki nem kapna fizetést :) De úgy látszik még elegen kapnak,ahhoz,hogy ne legyen teljes elfordulás. Valószínűleg a PTC oldalakon kattolók iskolázottsága,naivitása,életkora,tapasztalatlansága is hozzájárul ahhoz,hogy ez fennmaradjon. Nyílván nem a sok diplomás nyelveket beszélők fognak pár centért kattolni. Sokan nem beszélnek angolul /spanyolul/oroszul sem,vagy fogalmuk sincs mit kattolnak,csak valaki elmondta nekik,hogy ezt lehet,ez meg nem. benne van az is,hogy a kattoláért kapott pénz számít csupán.
Itt van az MLMclix egy darab hirdetés nincs rajta,vagy minimális :D a többi mind saját,valahol a forum,vagy a szablyzat van hirdetésben:) jól modellezi,hogy a PTCk egy részében nem a hirdetés tartja fenn az oldalt.hane egy piramisjáték eleve.
Igen, a hirdetőkhöz jó árak és népszerű oldal kell. De népszerű oldalhoz meg jó kereset, itt a mókuskerék. A Nerdbuxon pl tényleg sok valós hirdető volt, tehát jelen vannak, csak finnyásak (joggal). De azon is sok múlik, hogy az Admin mihez kezd a saját hirdetéseivel, ha már így alakult. A Goldenclix Adminja pl sok ezer dollárt szedett el más PTC oldalaktól, de a kisebb oldalain neki is volt kint hónapokig hibás, nem létező oldalra irányító hirdetése.

Amikor viszont egy Admin centes hirdetéseket ad, és azok mellé még scam oldalakat is hirdetnek, az a teljes tragédia esete (hacsak nem titkolt vagy nem titkolt társ oldalakról van szó).

Kicsit talán negatív a topik, de azért most is vannak fizető oldalak és ez így lesz a jövőben is. Sok nagy oldal bedőlt, ahhoz, hogy a helyüket mások átvegyék jó esetben is idő kell, induljunk ki talán ebből.

Avatar
doqxstudio
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2013.04.25. 17:06
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: doqxstudio » 2014.11.12. 08:41

lehet, h az EMS probléma megoldódik? ezt az üzenetet kapom, amikor szavazni akarok:
Kép
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.11.12. 12:00

Ettől féltem sajnos,de nem gondoltam volna. A Clicksia és az Incentria egy előre megtervezett csalás volt...ezek szerint.
Akkor marad a TalkPTC. Remélem odagyűlnek,majd akik az EMSről távoznak . Annak a fórumnak szimpatikus adminja van.

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.11.13. 20:35

xenosz2 írta:Ettől féltem sajnos,de nem gondoltam volna. A Clicksia és az Incentria egy előre megtervezett csalás volt...ezek szerint.
Akkor marad a TalkPTC. Remélem odagyűlnek,majd akik az EMSről távoznak . Annak a fórumnak szimpatikus adminja van.
A két oldal jó pár évig fizetett gond nélkül, ezek azért nem Probux szintű oldalak voltak, amit a centes reklámok és botok még "jó időben" kicsináltak. A Clicksia és az Incetria simán elavult és drága lett. Nem valószínű, hogy ezt évekkel ezelőtt megtervezte volna az Admin. A fórum pedig ezután már számára csak teher lehetett. Én is sajnálom az EMS-t (innen már nem valószínű, hogy visszajön), a hibái ellenére is jó volt.

Érdekesség: téma volt, hogy az Admin felelőssége, hogy ha nincs elég hirdető, akkor legalább jól válassza ki, hogy mik lesznek a saját hirdetések. Na most meg lehet nézni, hogy hány oldalon van kint majd egy hete a halott EMS lista, mint standard hirdetés. Megy a tagoknak a napi negyed, fél vagy 1 cent, plusz a jutalék, egy olyan hirdetés után, ami nem is működik. Mert arra nem képesek, hogy lecseréljék...

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.11.14. 17:16

ha belegondol az ember,akkor igencsak nagyvonalúan bánnak sokan a saját hirdetésekkel. Amit te is említettál az EMS listával pld. egy admin,aki gondol a fenntarthatóságra állandóan azon lenne,hogy milyen hirdetések legyenek,hogy ne fizessen feleslegesen,de általában az oldalak 90%-ban ezek nem változnak.

A másik,amit észrvettem és a PTCk forgalmának hanyatlása lehet az utóbbi 1 évben,hogy az oldalak nagy része adfocusos lett. Már elég régóta használom a kivédős bönngészőket és most kezdtem használni olyat,ami nem védi. Teljesen ledöbbentem mennyi lett fókuszos,holott ez mikor kezdtem 2éve kb alig egy néhány oladlra volt igaz.

Avatar
FRU5T
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1179
Csatlakozott: 2011.12.16. 13:56
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: FRU5T » 2014.11.14. 17:18

xenosz2 írta:ha belegondol az ember,akkor igencsak nagyvonalúan bánnak sokan a saját hirdetésekkel. Amit te is említettál az EMS listával pld. egy admin,aki gondol a fenntarthatóságra állandóan azon lenne,hogy milyen hirdetések legyenek,hogy ne fizessen feleslegesen,de általában az oldalak 90%-ban ezek nem változnak.

A másik,amit észrvettem és a PTCk forgalmának hanyatlása lehet az utóbbi 1 évben,hogy az oldalak nagy része adfocusos lett. Már elég régóta használom a kivédős bönngészőket és most kezdtem használni olyat,ami nem védi. Teljesen ledöbbentem mennyi lett fókuszos,holott ez mikor kezdtem 2éve kb alig egy néhány oladlra volt igaz.
Szó szerint az oldalak többsége focusos lett.
KreditZóna - Regisztrálj, gyűjts krediteket és nyerd meg értékes tárgynyereményeink valamelyikét!

Kép

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2014.11.14. 19:44

Yep-yep ... ezért elkerülhetetlen a régi chrome megléte nálam is!
Kép

zsigtib
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2014.11.13. 16:02
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: zsigtib » 2014.11.16. 19:42

Néhány napja vagyok a fórumon, de ezidáig minden nap jelent meg egy új ptc oldal. Elbír ennyi új belépőt még a piac? Átlagosan hány oldalon kattintgat egy ember. És, hogy lehet kiszűrni, hogy melyik oldal fog fizetni vagy, hogy melyik oldal zár be 2-3 hónap után, amikor éppen már fizetnie kellene? Vagy egyszerre több oldalra érdemes beregisztrálni és lesz ezek közül olyan amelyik bezár és elúszik a pénz amit kerestünk, míg mások kifizetnek? Tavasszal kezdtem el használni a Neobuxot, most az ősszel gondoltam beregisztrálok más oldalakra is amiknek a hirdetéseit a Neobuxon láttam, kb. 12-13 oldalon voltam jelen, ebből ma 3 működik (két magyar). Ilyen nagy arányban zárnak be az oldalak vagy csak én választottam rossz oldalakat?

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.11.17. 11:49

zsigtib írta:Néhány napja vagyok a fórumon, de ezidáig minden nap jelent meg egy új ptc oldal. Elbír ennyi új belépőt még a piac? Átlagosan hány oldalon kattintgat egy ember. És, hogy lehet kiszűrni, hogy melyik oldal fog fizetni vagy, hogy melyik oldal zár be 2-3 hónap után, amikor éppen már fizetnie kellene? Vagy egyszerre több oldalra érdemes beregisztrálni és lesz ezek közül olyan amelyik bezár és elúszik a pénz amit kerestünk, míg mások kifizetnek? Tavasszal kezdtem el használni a Neobuxot, most az ősszel gondoltam beregisztrálok más oldalakra is amiknek a hirdetéseit a Neobuxon láttam, kb. 12-13 oldalon voltam jelen, ebből ma 3 működik (két magyar). Ilyen nagy arányban zárnak be az oldalak vagy csak én választottam rossz oldalakat?
Igen.Az új megjelenésű oldalak közül 100-ból kb 95 fog bezárni 1 éven belül és kb a fele pár hónap után már nem létezik. A PTC alapvetően egy viszonylag alacsony nyereségű üzlet ,amiből csak pár oldal képes hosszútávon is megélni. Azok akik ezt másképp gondolják tönkremennek elég hamar. A PTC oldal tulajok,akik irreálisan magas összeget fizetek ki,és a kattolók,akik befektetnek az új oldalakba,aztán a megszűnés után,vagy egyik vagy másik fél,vagy mindkettő rosszul jár. Így a megfelelő taktika,hogy vagy évek óta fizető oldalakat csinálsz,vagy nagyobb mennyiségű oldalt kattintasz és ezekből pár még fizet is.
illetve kihasználod azokat a lehetőségeket,amik épp adódnak. Most pld ezek közül a paidverts talán a legnépszerűbb meg a war of clicks. Korábban az ojooo meg a ptcircle. Ide kell némi befektetés ,némi kockáztatás,cserébe kicsit többet lehet kivenni,mint csak kattolással. De ezek is előbb utóbb megszünnek,vagy vegetálni kezdenek,legalábbis ez a tapasztalatom.
Ám ami számomra elég meglepő tapasztalat,hogy a befektetést kérő és cserébe nagyobb nyereséget kínáló oldalak is el tudnak működni viszonylag sokáig,ami azt támasztja alá,hogy a kattolók pénzéből/befektetéseiből fenntartott modell - amíg meg nem bukik - is "életképes" akár évekig is. lyen volt a Probux nevű csaló oldal amely pld. 2 év után dobta be a törölközőt,holott már az indulásnál lehetett tudni,hogy korábbi csaló oldal tulajának újabb vállalkozása volt,de sikerült mégis fenntartani jó hosszú ideig vélhetően végig a tagok általi befektetésekből. De egyébként elképzelhető az is,hogy a hirdetésekből befolyó összeg is jócskán segített ebben,vagyis kvázi egy működőképes modell és a csalás egyfajta ötvözeteként bírta tovább.
De hogy pontosan milyen bevételi források állnak rendelkezésre a hirdetéseken kivül ami fenntarthatóvá tenne egy oldalt ezt nem tudom,ha van gyáltalán számottevő ezen kivül... Nyílván a tagsági díjak, a refbérlés (ahol van ilyen) önmagában nem profitos,sőt inkább viszik a pénzt,hisz ki fizetné ezeket,ha nem lennének nyereségesek? valószínűleg elég változatos helyeket keresnek ezeknek a pénzeknek a tulajok,hogy megfialtassák. Befektetik pld más PTC oldalakba,ahol tagságot vesznek és a saját oldaukról toborzott refekkel igyekeznek kivenni minél több pénzt. Nyílvánvaló ha tönkremegy az adott oldal,akkor ők sem tudnak fizetni. Vagy gondolom Forex,tőzsde,HYIP,meg egyéb helyekre,ahol még nagyobb nyereséget remélnek belőle,aminek az esélye elég kicsi,hacsaknem valaki vérprofi. Azt tudom hogy pld tőzsdén kb 80-20 az arány azok között,akik nyereségesk tudnak lenni hosszabb távon is. Forex is ugyanez lehet valszeg. El lehet 1-2 évig bohóckodni,d e avégén úgyis jön egy bukó,ami a pénz nagy részét elillantja. Saját tapasztalat:) Lehet 10 üzletből 9 nyereséges,ha az 1 több veszteséget "termel" ,mint amennyit megkerestél a 9-el. és általában a nyerséges üzletet az ember minél hamarbb lezárja,míg a veszteségest tovább szokta tartani,hátha megfordul a szerencse:)
Arra én is kiváncsi lennék,hogy a Neobux a Clixsense,vagy a Cash n Hits milyen módon maradt fenn holott nem tűnik annak,hogy sokkal másabb modellel dolgoznának,mint a többiek. Mármint azoknál,akik megpróbálják a hirdetésekből befolyó pénzeket és a kifizetéseket egynsúlbyna tartani.
Talán azért,mert ezeket az oldalakat választják a hírdetők elsősorban és sokan nemcsak pénzkivételre használják elsősorban,hanem hirdetésre is. Míg más oldalakon addig marad valaki,ameddig pénzt lát belőle,de nem költ hírdetésre...
A ptc hirdetésen kivűl vannak valszeg nagyobb nyereséget hozó bevételek Taskok,videók,felmérések. Gondolom ezeket is a többség a nagyobb stabilabb oldalakon szokta használni.
Ha ezt végíggondolom,akkor arra jutok,hogy valójában nem sok tere van a nagyok mellet az újonnan indulóknak,vagyis a piac ezeken kivül nem tud eltartani újabbakat,hiszen pld a neobux,vagy clixsense felhasználók és még néhány hasonló oldalon levők nagy része ezeket az oldalakat egész nap használja,hisz folymatosan jönnek újabb hirdetések,vagy taskokat,felméreseket töltögetnek és mellette nem jut idejük,vagy nem is akarnak más PTc oldalt használni.
Az olyan felhasználók,akik napi szinten több tucat,vagy még több oldlat is kattolnak,nos ezeknek a száma csekély,vagy nem jelent igazán fizetőképes keresletet. Általában a PTC oldalakat nagy részben indiaiak,pakisztániak és egyéb viszonylag szűk pénztárcával rendelkezők kattolák azzal a céllal,hogy pénzt keressenek vele és nem igazán érdekli,hogy mit néz,vagy nem is érti meg,mi van a hirdetésben,hirdetni meg pláne nem akar.(Mondjuk ezen én nem is csodálkozom,magam sem hirdetek saját pénzből csak ritkán,mivel egyszerűen nem éri meg,nem jön annyi regisztráló,hogy bejöjjön a hírdetés ára. Kizárólag nagyon friss oldalt érdmes reklámozni,ahol a refek ki is termelik a pénzt,vagy esetleg imázsépítés céljából,de ez már más tészta... és itt a 0.001$ os PTC hirdteés kategóriáról beszélek,ami nem kifizetödő. El lehet képzelni,hogy az 1 centes hirdetések hogyan érhetnék meg?) Talán a játékoldalak és a tőzsdés oldalak az egyedüli kivételek,amelykenek megéri hirdetni ...egy ideig egy oldalon,aztán ez is megszünik..és kész. A hirdetések másik része PTc, GPT,Forgalomcsere oldalak ,ami nem termel nyereséget,nem valós áru,így ebből nem is termelődik pénz,vagy jobban mondva kering apiacon belül,amíg egy oldal megszűnésével magával rántja a többit is és ez a pénz eltünik hirtelen a csalók kezében (akár tulaj,akár kattoló,vagy hacker)
Végeredményben az új oldalakra építeni nem lehet hosszabb távon semmiképp. 1-2 megmarad hosszabb távon,de inkább a stabil évek óta olalakon kell lehetőséget keresni Pld Taskok töltögetésével,ha tudsz mondjuk angolul,vagy megpróbálni refeket szerezni rá,ami elég kilátástalan meló,ahhoz képest,hogy mennyi időe kerül és mi lesz a haszon.
Vagy igyekezni kihasználni az új oldalakat addig,aemddig fennmaradnak. Vagy gyűjtesz rájuk refeket,vagy sokat hasnálsz azon az alapon,hogy valamennyi fizet is belőle... Azt is csínálhatod,hogy felpítesz egy imázst, saját oldallal és azt reklámozod,terjeszted, próbálod elhitetni,hogy te tudod,hogy mely oldalakat érdemes csinálni:) ha igaz,ha nem:))
Vagy te is belecsapsz egy PTC oldal létrehozásába gyűjtesz egy csomó refet az oldalaidra ,aztán lelépsz angolosan:)
Ez elég elterjedt modell egyébként. Hátránya,hogy kell hozzá némi technikai ismeret ,no meg vstag bőr,ha kifogásokat kell keresni,miért nem tudsz fizetni :)))

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.11.17. 19:58

A ptc játék és versenyfutás. játékszer ahol a kattolók azon versenyeznek,hogy elérjék a kifizetést az admin azon ügyeskedik,minél később követklezzen be - az elkerülhetetlen - csőd és ez így összességében egyfajta túlélőverseny is:) a kattolók az irreálian - kifizethetetlen - magas kattértékek büvőletében élnek, az adminok próbálnak minél több pénzt kicsalni a kattolókból és lelépnek,ha ez sikerült,vagy akkor is ha nem:)

zsigtib
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2014.11.13. 16:02
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: zsigtib » 2014.11.18. 14:58

Kb. mennyi pénz van az egész ptc iparban? Ha van erről valamiféle adat és nem titok.

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.11.20. 01:06

zsigtib írta:Kb. mennyi pénz van az egész ptc iparban? Ha van erről valamiféle adat és nem titok.
Sok. Nagyon sok. De konkrét számot senki nem fog tudni mondani.

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.11.20. 18:25

Na, visszajött az EMS fórum. :)

Avatar
doqxstudio
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2013.04.25. 17:06
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: doqxstudio » 2014.11.20. 19:46

idlig írta:Na, visszajött az EMS fórum. :)
:o
Kép

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.12.04. 22:36

Inkább itt válaszolok xenosz2 kommentjére (ami itt olvasható: viewtopic.php?p=65082#p65082 )

Egyébként az utóbbi hetekben milyen ígéretes oldal indult? Így most nagyon egy se ugrik be. :DD

Október végén nyitotta az itteni Admin ezt a topikot, semmi nem történt, amitől nagyon javulnia kellene a helyzetnek (nem is fog még egy ideig). A trendek mindig jól láthatóak (egy elég kezdetleges lista következik, csak a nagyobb állomásokkal).

- Neobux és Clixsense másolása: ez elég régre nyúlik vissza és időről időre visszaköszön, bár semmi értelme nincs őket egy az egyben lenyúlni.
- Probux másolása: egy része mögött ugye maga a Probux Adminja volt/van. Megjegyzés: sokan script alapján szavaznak bizalmat egy-egy oldalnak, ami még nem is lenne baj éppen. Viszont attól, hogy egy oldal nem EVO scriptet használ, még nem lesz egyedi (pl most a KayAds).
- Goldenclix hasonmások: ezekből volt egy rakás, mind bedöglött vagy szenved. De a nevetségesen nagyvonalú pontrendszer, a béna botok, vagy a csökkenő minimum miatt ez nem is nagy csoda.
- Nerdbux utánzatok: ezekből se sok maradt mára.
---------> Promóciók megjelenése <---------
---------> Részvények megjelenése <---------
- Ojooo hasonmások: szintén nem sok jóra számíthattak.
---------> Eszetlen jutalékok divatba hozása <---------
- Paidverts másolása: azt nem árt ha látjuk, hogy a Paidverts adóssága irtózatosan nagy. Persze a bevétele is. :lol: A rövid távú még csak-csak, de főleg igaz ez a hosszú távúra. Folyamatosan dolgoznak ezen adósságok lefaragásán, ehhez sok minden kell, de főleg a MTV. Ezért működik már jó ideje, és ezért működhet még jó sokáig. De azért kell az óvatosság. És főleg kell az óvatosság, ha valamelyik Admin kiragadja belőle az 1$-ból $1.50-et csinálhatsz részt, és erre egy oldalt ráépít.

Az csak hab a tortán, hogy jóval egyszerűbb PTC oldalt indítani (hála az olcsó scripteknek és az olyan hülyeségeknek, mint mikor egy-egy Admin önös érdekből olyanokat mond, hogy pár száz dollárból már lehet PTC oldalt csinálni, majd ő segít...)

A lényeg, hogy a trend fokozatosan felfelé ível, egyre nagyobb értékű hirdetések, jutalékok forognak a rendszerben, amihez ha hozzá vesszük a féleszű befektetőket és a csalókat, akkor azért várható, hogy előbb-utóbb bedől a rendszer. Persze egyből nem tud bedőlni, így inkább csak az van, ami most is tapasztalható. Az is jól látszik, hogy egy-egy nagyobb scam oldal nem csak önmagában jelent veszélyt, hanem az egész rendszert is földre viheti, mert eredeti ötlet nincs, csak egymás másolása, ez pedig olyan, mint mikor meglököd az első dominót, borul vele a többi is (illetve a felhasználók igényei is ennek megfelelően változhatnak).
Mondanám, hogy minden szereplő részéről változtatás kellene (tagok, adminok, refback oldalak), de ez csak felesleges billentyűzet koptatás. Változás sajnos csak akkor lesz, mikor már egy-egy résztvevő számára tényleg beütött a gebasz.

Csak érdekességképpen a PTC ajánlatok jelenlegi felhozatala (18 darab oldal).

- Neobux (stabil)
- Clixsense (stabil)
- Goldenclix (félig már scam)
- Silverclix (félig már scam)
- Buxvertise (jelenleg fizet)
- Uniclix (proof alapján fizet)
- PTCBery (jelenleg fizet)
- Bizclix (scam Admin)
- Noblebux (jelenleg fizet, de az Admin hazudik a nevéről és országáról)
- Dingbux (szintén fizet jelenleg, de egymást érik a hazugságok)
- Oxybux (itt is scam Admin van mögötte)
- Lucentbux (szintén scam Admin)
- MappleAds (egy vicc oldal, de ezt persze előre nem lehetett tudni)
- Electbux (jelenleg fizet, sokáig nem fog, itt is csak terel az Admin)
- KayAds (scam Admin)
- Rectorclix (scam Admin)

Továbbá két új, ezeket nem ismerem: Angbux, Clix2015

És most nem a PTC ajánlatokat akarom becsmérelni vagy bármi ilyesmi! Csak kicsit rámutatni, hogy mennyire elcseszett a rendszer. Egy refback oldal keresi a centes hirdetéseket és a nagy jutalékokat, mert így tud fizetni a tagoknak normális összeget. Gyorsan kell toboroznia, válogatás nélkül. A tagok pedig szintén ezt csinálják csak kicsiben. Itt, az EMS fórumon, Pistike blogján, mindenhol. A csalók vígan élnek, a PTC kattolók jó része meg szedi a sátorfáját, mert nulla a sikerélménye. De miért is lenne sikerélmény, ha ilyen felhozatalban turkálunk. Itt pedig vissza is jutottunk a listához és a kör bezárult. Persze nekem ez már csak hobbi, fejben már rég a saját oldalam igazgatom, szóval lehet mondani, hogy én könnyen ugatok. Ez bizony így is van. De ettől még folyamatosan azon kell lenni, hogy minél jobban megértsük a rendszer működését. Ha csak annyira elég, hogy kevésbé váratlanok és méretesek lesznek a csalódások, már akkor nem volt hiába való.
Tudom, hogy nem divat, de néha az se árt, ha nézzük, amit csinálunk. Mert az első mindig az adfocus kicselezése, utána megy a szenvedés, fórumon, chaten információ után kutakodás és végül az értetlenkedés. Sok oldalon elég pár másodpercet eltölteni és már látszik is, hogy kukázni kell (ez amúgy egyszerre röhejes és siralmas, hogy sok csaló olyan kevésre tartja a tagok többségét, hogy még a nyomai eltüntetésével se nagyon törődik).

Több dolgot is akartam írni, de most hirtelen nem jut már eszembe. Nyugodtan lehet cáfolni vagy vitatni a fentieket.

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2014.12.06. 14:04

Egyébként az utóbbi hetekben milyen ígéretes oldal indult? Így most nagyon egy se ugrik be. :DD
Én nem ezt írtam ;-)) hanem ezt normálisnak tünő ami azt jelenti,hogy legalább legyen legális evo licensze,mivel egyre inkább az illegális licenszekkel indulók kezdenek el uralkodni. buxhost,nTen,GEN4,incentive oldalakat nem is emlegetem,mert ezek alapból scamnek indulnak :D kevés kivétellel.mondjuk most már az evo is kezd felzárkózni. persze nyílván ez nemcsak script kérdése.

Amúgy meg az az érdekes tudod,hogy akik nem veszik meg a mérdegrága licenszet és ingyen ellopnak hozzá egy designt is ráadásul na azok az odalak mennek leghamarabb "tönkre",pedig elvileg a kiadásuk szinte semmi,így elvileg tartósabbak kéne lenniük,míg aki kiad többszáz dollárt az tart ki általában tovább. Valószínűleg a PTC rákfenéje nemcsak a megtérülés nehézssége,hanem eleve az adminok kicsiny töredéke szeretne vagy tudna hosszabb távra is oldalt nyitni/működtetni

így belegondolva tualjdonképpen természetes folyamat,ami most zajlik. lecsökken a ptck száma egy normálisabb szintre. csak az a kérdés,hogy megáll-e a folyamat,vagy elsöpri az egészet? Ahogy mondtad a domino effektus működik és szép lassan minden eleme ki fog hullani. minél kevesebb az oldal,annál kevésbé éri meg ezeken másik PTc oldalt hirdetni,mert nem lesz mit.
Én mondjuk nem gondoltam volna még nemrég ,hogy ez lesz ...,de most már egészen riasztó a helyzet.

Persze nem akarok veled vitatkozni,nyílván jobban átlátod :)

Lehet 1 év múlva már csak néhány aprócentes oldal fog maradni :lol:

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC válság

Hozzászólás Szerző: idlig » 2014.12.08. 22:24

Ha valaki lopja a scriptet és a design elemeket, attól nem is lehet sokat várni. Nagyjából így néz ki egy PTC oldal indulása:

- az Admin költ rá pénzt
- a tagok veszik a tagságot, bérelteket, hirdetést

Nyilvánvaló, hogy eleinte csak megy bele a pénz a tagoktól, de kifizetések még alig vannak. Utána a direktek, botok, csalók kezdenek egyre nagyobb belső egyenleget felhalmozni, egyre több lesz a kifizetés. Sok Admin ekkor dobbant, azután vár egy kicsit, és jön az újabb oldala. A PTCSolution Adminja is leírta anno, hogy a sok akció csak rosszat tett neki. Viszont ha egyszer egy oldal valamin elbotlik, akkor beindul a negatív spirál, csökkennek a befektetések, egyre többen szednék ki a pénzüket, egyre kevesebben hirdetik az oldalt, ami az előző kettőt csak felerősíti, ami még nagyobb akciókat követel meg az Admintól, hogy az adósság csökkenjen. A társoldal is ilyenkor szokott jönni, mert ott kezdődik a folyamat elölről. Persze ez nem 100%-ban igaz, de az esetek nagy részében igen.

Szóval a csaló Admin még azt a pár száz dollárt is megspórolja, mert tudja, hogy úgy se fog sokáig működni, és gerince sincs. Más Admin pedig próbál kitartani, mert bízik benne, hogy a befizetések-kifizetések aránya majd jóra fordul ("stabil" oldalnál a kezdeti megingás után ez sokszor elő is szokott fordulni), utána pedig beáll egy normális szintre.

Nem tudom már, hogy melyik, de az egyik csaló Admin a sokadik oldalánál leírta a saját új fórumába, hogy igen, én ennek és annak a scam oldalnak a tulaja vagyok, és ez az oldal is scam lesz, aztán jó sok szmájlit bepakolt utána. Szóval vastag bőr az van, ezért lenne jó, ha a csalók újabb és újabb oldalait minél kevesebben támogatnák.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég