Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Társalgás a PTC-ről.
Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2015.04.29. 21:45

Sziasztok,

Sokan vagyunk itt kik minden nap kattoljuk az oldalt, sokan sokféle információval rendelkezhetünk.

Az lenne az érdeklődésem tárgya, miért tud működni, miért tud fenntartható lenni az oldal már 7. éve, mi a trükk benne, mennyi (hány év) tartalék lehet benne még, mennyire lehet nyereséges, vannak-e esetlegesen más oldalakkal hátsó összefonódások ... minden háttérinformációt, elméletet szívesen vennék, olvasnék.

Előre is köszönöm! :)
Kép

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2015.05.01. 08:45

Nos Hölgyeim-Uraim valaki felvállalja az első hozzászólás "súllyát"?
Kép

Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: Admin » 2015.05.01. 09:54

"A Neobux immár 7 éve stabilan működő azonnal fizető PTC oldal."
Ugye milyen jól hangzik? Fektetnél bele pénzt? Hát persze, hiszen már nagyon régóta működik.
Na látod, ezért működik. :)

De mi a müködésének titka?
Az elején az akkor még kevés PTC között hamar kitűnt az egyedi script és azonnali fizetés miatt és persze az akkor még 4 darab $0.01-es hirdetésekkel. De ennyi nem volt elég a sikerhez. Egy jó Admin is kell hozzá, aki becsületes és hajlandó változásokat bevezetni az oldal sorsára való tekintettel...

Nézzük először is a mostani statisztikáját:
  • Több mint 10 ezer felhasználó regisztál hozzájuk naponta.
  • Több mint 100 ezer dollár (több mitn 23 millió Ft) kerül kifizetésre naponta.
  • Állítólag több mint 10 millió felhasználóval rendelkezik.
Világviszonlatban benne van a TOP 1000 leglátogatottabb oldalak között (volt már sokkal jobb is).


Az oldal felépítése

A Neobuxon lehet link hirdetés látogatókat, banner hirdetéseket vásárolni (ez utóbbit csak supporton keresztül).
Viszont, nem ebből van a fő bevétele. Az úgymond 'mozgató rugója' az egésznek a felhasználók befizetései.

A felhasználók vásárolhatnak bérelteket, tagságot. Minél több béreltet szeretne valaki tartani, annál nagyobb tagságra kell váltania, ami mondjuk ki nem kis összeg.

A kifizetési minimum $2, ami emelkedik minden kikérés után $1-el, egészen $10-ig. Mivel többnyire csak $0.001-es hirdetések vannak és tegyük fel valaki nem bérel és nem vásárol tagságot és a kötelező hirdetés mellett lekattint még 20-at, akkor is mire összejön a $2 legalább 3 hónap kell. Mire így összejön a $10 több mint egy évre van szükség. De ki akarnak kattintgatni több mint 1 évig $10-ért? Vagy 3 hónapig $2-ért?
Itt szokták azt mondani, hát akkor bérelj!

Kis Miska ( a nevet megváltoztattuk) megfogadta ezt a jó tanácsot, így hát neki látott a bérlésnek. Először 3-at, aztán 100, 200, majd 300-at és elérte a standard tagságnál lévő limitet. Az átlag jó, a kereset is, azt tanácsolják neki vegyen tagságot. Éves Golden tagság $90-be kerül és a béreltek kattintásai után dupláját kapja. Jól hangzik, így hát megveszi azt a goldent. :D
Pár nap után észreveszi, hogy a béreltjei átlaga rohamosan csökken, majd beáll egy 0.6-os szintre. Nem érti miért van ez így, sőt, fórumon is kérdezgeti a tagokat, de rájön, hogy senki sem érti, így hát beletörődik és próbál kihozni belőle minél többet. Cserélget, hosszabbít minél több napra, csak hogy legyen egy kis profit és visszajöjjön a golden tagság ára. Ekkor azt tanácsolják vásároljon még több béreltet a nagyobb profit érdekében. Nincs kedve, mert így is kevesebbet keres mint tagság nélkül, de megpróbálja. Eléri a 2000-es plafont, így már nem vásárolhat több béreltet. Tudja, hogy a napi több mint $10-es bevételből neki még ki kell vonni a tagság árát, a hosszabbítás árát és csak azután van a profit. Akár hogy számolgat, épp hogy van egy kicsi profit. Azt kapja tanácsba, hogy vásároljon még magasabb tagságot és még több béreltet. Ekkor úgy érzi betelt a pohár...

Ez idő alatt mi történt a Neobux szempontjából?
Kis Miska vásárolt 2000 béreltet - Neobux bevétele: Kb. $400
Kis Miska hosszabbít 200 béreltet 240 napra - Neobux bevétele: több mint $2000
Kis Miska vásárol Golden tagságot - Neobux bevétele: $90

Neobux bevétele 1 év alatt Kis Miska felhasználótól kb. $2500 (több mint fél millió forint)


A Neobuxhoz naponta átlagban 10 ezer új felhasználó csatlakozik, akiknek egy részéből vásárlók lesznek. És miért ne vásárolnának egy több mint 7 éves, azonnal fizető oldaltól? És ugye ott van mit vásárolni, ott vannak a drága tagságok és a nem túl aktív béreltek. Ha megfigyeled a tagságoknál meg van szabva, hogy maximum mennyi bérelted lehet. Továbbá a neobux adminja tudja szabályozni a béreltek viselkedését, mivel azok nem emberek (ezt a pontot sokan megkérdőjelezik). Globálisan a rendszer magától kiszámolja, a neobux-ba befolyó összeget leosztva az éppen aktuális béreltek számával és ezáltal létrejön egy átlag, amit a béreltek globálisan produkálhatnak másnap, így fentartva a Neobux stabilitását. Jelenleg a Neobuxon nagyon alacsonyak az átlagok és ezek az átlagok évről évre alacsonyabbak, amivel az admin arra készteti a többet keresni vágyó felhasználókat, hogy minél hosszabb időre hosszabbítsák a béreltjeiket. Persze minél több napra hosszabbítja, annál nagyobb a kedvezmény, például 240 napra hosszabbítva 30%-os a kedvezmény, de ez $1.12-be kerül és csak 1 refnél... De ugye ott van még a tagság is, amivel elvileg többet kereshetsz, gyakorlatilag csak akkor ha minél több bérelted van vagy sikerül szerezni direkteket. A béreltek lejárata után pedig levonnak súlyos centeket, így lejárni sem nagyon éri meg hagyni, szóval a lényege, hogy nyomd bele a sok pénzt és csak keveset vegyél ki, így stabil marad az oldal.

A Neobuxon még szót kell ejtenem egy változtatásról is, ami miatt sokan ott hagyták az oldalt. Talán néhány éve a standard hirdetések értékét $0.01-ről $0.001-re csökkentették. Valószínűleg ezt a lépést a stabilitás megőrzése érdekében kellett az adminnak bevezetnie. Viszont lett Adprize (nyereményjáték), ahol a felhasználók naponta 1907 nyereményt $1820 értékben.

Tovább tervben van egy új változtatás, amiről hamarosan több információt fogunk kapni.

Tehát a Neobux eddigi stabil müködése a nagy hírnév, jó programozás, az ember pénzéhségének kihasználása és egy ügyes Admin eggyüttese miatt létezik és valószínűleg marad is jó sokáig.
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2016.05.01. 22:55

Mások észrevételei, elméletei, ötletrohamai? (titokban itt idlig-re gondolok, nagyon szeretem a kifejtős, informatív hozzászólásait, többször is bele-bele szoktam olvasni ezekbe a témákba) ...
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2016.05.02. 10:14

A bérlési rendszer egy nagy hazugság,meg kéne szüntetni. Kb olyan,mint az ad packok,amik elterjedtek mostanában. Ahhoz,hogy fenntartható legyen az Admin bevételeinek jóval magasabbnak kell,hogy legyen ,mint a befizetések. Márha egyáltalán nyereségesek.Ugye :) Neobux pont ezt használja ki,és egyetértek is a tulajjal. Ne csalózzanak,hanem tanulják meg,hogy nincs ingyen pénz.Más lenne a helyzet,ha a neobux egy olyan prosperáló cég lenne,ahol az évi nyereségből egyfajta "osztalákként" visszajuttat a "befektetőknek" a refbérlésen keresztül. Kérdés,hogy van-e akkora nyeresége,hogy megtehetné?

Tehát alapvetően a tagok a hibásak,hogy mindent elhisznek,amit mondanak nekik. Várják a munka nélküli keresetet. természetesen lehetnek nagyon jó üzleti lehetőségek,de azoknak van alapjuk,amit a befektetés előtt az ember értékel magában. Lakást venni pld jó üzlet,de nem mindegy mikor veszzük,és mikor adjuk el :)
Befektetni egy üzletbe csak úgy lehet,hogy az átlátható. Van üzleti terve,mérlege,céljai,tudni lehet miből van bevétel,mi a kiadás...
Őszíntén éna neobuxba sem fektetnék nagyobb összeget pont emiatt. Nem tudok semmit róluk,csak azt,hogy "valamit" jól csinálnak,de ne tudom a kockázatokat felmérni.

A refbérlés egyébként alapvetően ,azért van úgy szűrtem le,hogy azoknak is legyen refjük,akik nem tudnak direkteket szerezni.
Innentől azonban már lutri az egész. Mint,ahogy annak is,hogy a direkteim kattolni fognak ,vagy sem. Kockázat. Egyfajta játék,amiben nyerhetek,de veszthetek is. Ennek kellene lennie és nem egy elvárt nyereséggel kecsegtető üzletnek.

lehet kihagytam valamit ,ami miatt nem látom jól :) ez az én véleményem.

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2016.05.02. 10:57

Xenosz a Te kifejtésed is köszönöm!

Örülök mikor mindenki ki megszólalni kíván elmondja az Ő által gondolt, vagy esetleg tudott tényeket, ha nem is tudjuk meg a 100% igazságot, de legalább egy képet sikerül kialakítanunk mi is a titka, mi lehet a háttérben, mi lehet a működése, mennyire lehet ez hosszútávú dolog, mire kellene figyelni ...

Várom a többiek kifejtését is!
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2016.05.02. 12:57

kicsit off lesz,de mint a legnagyobb ptc oldalhoz kapcsolódik. nemrég körülnéztem,h mennyi a napi fix nézettsége neobuxon. egy 2014-es adat szerint 110 ezer körüli,ugyanez akkor a Clixsense-n 90 ezer körül volt. Rögtön megértettem,miért nem hirdetnek ismert cégek ezeken az oldalakon. Olyan kicsik ezek a számok,hogy nem éri meg foglalkozni vele. Belegondolva egy magyar TV-s hirdetés is jóval több nézettséget ad ki,pedig nem vagyunk valami nagy piac,mondhatni csepp a tengerben,vagy még annyi se :)

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2016.05.02. 13:10

Hát, ebben azért nem tudok egyetérteni Veled!

Természetesen egy TV-s hirdetés több mindenkihez szólhat, de azért azt is tudhatjuk, egy TV-s hirdetés (és akkor csak a hirdetés árát tekintsük, magának a TV-s hirdetés létrehozásának a bekerülési összegét ne, pedig az sem elhanyagolható összeg) nagyságrendekkel többe kerül, tuti több milliós, vagy 10 milliós nagyságrend!!! Sok cég van akik ezt kitermelik, s hirdetnek is, de azért mindenki nem ekkora cég, nem tud több 10 milliós összegeket felköhögni egy TV-s reklámra.
Kép

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2016.05.02. 13:29

Van igazság benne,amit mondasz,ha a multiknak nem is éri meg,de kisebbek nem veszíthetnek vele sokat . nyílván ezt csak úgy van értelme,ha országra van leszűkítve,mert a kis cég az csak helyi lehet,különben nem lenne kis cég :)
Vajon a helyi/országos piac hány százalékát éri el? magyarul hány magyar klikkelő lehet ebből a 100 ezerből? 5 ezer? valljuk be nem sok... Mondjuk ,ha magyar kisvállakozó lennék,akkor kihasználnám mindenképp,mert pár tizezer Ft-ot erre áldozni nem nagy pénz,de maga a nézettség nem túl nagy. Függhet attól is,mit árulsz....Nem tudom. De mivel nem hirdet senki neon a magyar kisvállalkozók közül ,ezért rögtön feltünik.

Avatar
kavics13
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1651
Csatlakozott: 2013.01.10. 13:58
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: kavics13 » 2016.05.02. 14:31

Annyira nem bonyolult recept szerintem: jó időben voltak jó helyen és jól csinálják :)
Amikor neo indult még megvolt az újdonság ereje. Kezdeti hibákból jó következtetéseket vontak le (Pl standardok fix hirdetése korábban 1 centet ért) és ebbe nem látok bele, de biztos, hogy marketingre is költöttek.
Ma már könnyedén fenntartják magukat, a létszám nem százezres nagyságrendű, hanem több milliós.
Csak naponta több, mint 10ezren regisztrálnak. Igaz nagy részük hamar le is lép, de pont belőlük él meg neo. :)
Rengetegen vannak, akik csak annyit látnak, hogy másoknak milyen nagy kikéréseik vannak, és felelőtlenül, minden tudás nélkül kezdenek el bérelni meg tagságot venni, aztán mikor szembejön a valóság, le is lépnek gyorsan, sok pénzt bent hagyva... Szóval nekik köszönheti neo, hogy még mindig szépen dübörög, és mi nekik is köszönhetjük újabb kifizetésünket :)
Egy jó áron megállapított sima hirdetésen soha nem lehet bukni, hisz azt előre kifizették, de neo korábban pl. nyíltan vállalta, a fixeken veszít, de még így is megéri nekik.
Ami a bérelteket illeti, meggyőződésem, itt is botok vannak (bármennyire is tagadják). Bizonyítani nem tudom, mint ahogy másik oldal se ennek az ellenkezőjét, ennek ellenére biztos vagyok benne :) Viszont nekem nincs bajom a botokkal, csak nem szabad többet várni tőlük, mint amit tudnak. És pont annyit tudnak, hogy neo ne bukjon bele a bérelt rendszerbe, aki meg tud ésszel élni, az is kijöhessen kicsi pluszba.

xenosz, egy fél perces tv reklám 0,5-1 millió forintba kerül csatornától és adásidőtől függően és ebben nincs még benne a készítés összege. Igaz a tv sokkal több emberhez jut el, de ott nincs geo szűrés :) Teljesen más a célközönség, egy tv reklám miatt nagyon kevesen kattintanának a neo oldalára, és a danone is hiába hirdetne neon, attól még nem fogyna több puding :)
Kép

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: Neobux - miért tud működni, mi a titka???

Hozzászólás Szerző: idlig » 2016.05.05. 20:54

Most csak gyorsan: szerintem az ad packok és refbérlés között nagyon nagy különbség van, és ezt a példák is mutatják. A refbérlés hosszabb távú, bonyolultabb rendszer, több számolgatást és munkát igényel, a Neobux esetében például a mesterséges fékek / limitek okosan vannak elhelyezve a tagságoknál, ilyen szempontból pl pont az ellentéte annak, amit a TM vagy a PaidVerts csinált. Plusz bele van építve több emberi tulajdonság is, sietünk, lusták és trehányak vagyunk meg néha mohók is (már aki). Az ad pack pedig simán csak a kapzsiságra épül. A Neo-n (meg kevés másik oldalon) olyan a refbérlés, mint egy akadályfutás, megvannak a csapdák, a mesterségesen odapakolt útakadályok, de be lehet érni a célba, mert nincs az, mint máshol, hogy ugyan sima a futópálya, de mikor már a nagy rohanás után átszakítanád a célszalagot, akkor az Admin egy bokorból előugrik és elgáncsol. Ugyanis nincs rá szükség, a többség úgy is magától hasra fog esni (ahogy történik ez mondjuk a forex esetében is).

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég