PTC Evolúció

Társalgás a PTC-ről.
Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1793
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: Admin » 2016.01.23. 20:09

PTC evolúció

A PTC oldalakat sokan ismerik, akik még nem azoknak röviden elmondom arról szól, hogy te kattintod azok hirdetését akik fizetnek érte, amiért cserébe pénzt kapsz, vagyis internetes pénzkeresés. Vagyis ez volt az alap koncepció, ami nagyon hamar kiderült nem életképes. Én magam 2009-ben kezdtem el PTC-zni de arról, hogy mikor találták ki a PTC-t, fogalmam sincs. :D

Az elgondolás azért nem volt életképes, mert a hirdetés kattolók aránya jóval magasabb volt mint hirdetőké, így azt tapasztalták a kattintók, hogy a hirdetések nagyon hamar elfogynak és mivel nem volt mit kattintaniuk ezért sokan ott hagyták az oldalt és kevés tagnak pedig miért hirdetnének így az oldal szépen lassan elhalt.

Ügyes adminok kitalálták, hogy akkor tesznek ki saját hirdetéseket és hátha beindul a szekér, de rájöttek ez sem olyan kifizetődő, mert hirdetők még mindig kevesen voltak és minden saját hirdetésre kattintásnál a saját zsebükből fogyott a pénz.

A PTC nem tűnt el az évek alatt. Nagyon hamar felismerték, hogy ha hirdetők nem jönnek és költenek sok pénzt az oldalon, akkor legyenek a tagok a 'befektetők'. Kitaláltak egy úgy nevezett bérelt rendeszer, aminek a lényege, hogy olyan felhasználókat bérelhetnek bizonyos időre ki a felhasználók, akik nem regeltek senki alá. A felhasználók fizettek ezekért a béreltekért és várták, hogy kattintsanak és remélték nagy profitjuk lesz vagy legalábbis lesz egy kis profitjuk. Ez jó volt a felhasználóknak is és a PTC adminoknak is.

És itt jött egy forduló pont. Sokan és sok béreltet vásároltak, de a PTC oldalakon még mindig alig alig hirdettek néhányan, mert nem tartották annyira hatékonynak. Mivel a bérelteknek profitot kellett termelniük (máskülönben nem bérelt volna senki) és termeltek is, de ezt a profitot az admin nem tudta kifizetni így sok sok PTC oldal bedőlt az évek során.

Jött egy újabb találmány, a befektetős PTC oldalk. Régi PTC-sek talán még emlékeznek, a fizesd be a kifizetésed 50%-át és kikérheted a befizetésed 150%-át, vagy valami ilyesmi. Tehát az adminok egy része úgy gondolta, hogy ha a tagoknak csak akkor fizetnek ha azok befizetnek, úgy nem lesz gond. De volt gond... nem is kicsi. A felhasználók elpártoltak azoktól a PTC oldalaktól, akik átálltak befektetősre és így még az a kevés hirdető is ott hagyta az oldalt = csőd.

A PTC túl élte. Ismét okos elmék rájöttek mégse jó ez a kötelező befektetősdi. Rájöttek a felhasználókat nem szabad ilyenre kényszeríteni. Ehelyett kitaláltak egy módszert, amivel a felhasználók ingyen nézik a hirdetéseket, sőt még fizetnek is érte, annak reményében, hogy bizonyos nap után visszakapják egyszer majd a teljes a befizetésük teljes összegét plusz néhány százalék profitot. Ez a profitmegosztás. Aki nem ismeri a profitmegosztók működési elvét, talán egy nagy üres zsákkal lehetne szemlélteni. A zsákba beteszel valamennyi pénzt, kapsz egy kis lyukat a zsákon a neveddel ellátva egy bizonyos időre, ami alá tarthatod a markodat. Szépen lassan beleesnek az aprók és egy bizonyos idő után megtelik és egy kicsivel több lesz a markodba mint amit azsákba tettél. És persze a zsákba ha százan tesznek pénzt, akkor száz lyuk lesz rajta, ha ezren akkor ezer, a lényag, hogy a zsák az adminé.

Szóval folytatva: a PTC-seket a profitmegosztó oldalakkal szerintem a trafficmonsoon hozta össze.
Innentől kezdve sok sok PTC oldal indult egyben profitmegosztóként is, így egyensúlyozva a folyamatos kiadást a bevétellel.

Itt tartunk, hogy mi lesz még nem tudom, de remélem nem bántad meg, hogy elolvastad. :D

Kíváncsi vagyok a véleményedre, írd meg hozzászólásba. ;)
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

sterbakati
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016.01.23. 20:51
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: sterbakati » 2016.01.23. 20:54

Kedves Admin!
Még kezdő vagyok ezen a pályán, ezért különösen érdekesnek találtam ezt a kis történelmi áttekintést. Kíváncsi vagyok, mit hoz majd a jövő? :clap:

Avatar
Boguli
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1339
Csatlakozott: 2014.04.22. 10:30
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: Boguli » 2016.01.23. 21:27

És most minden PTC oldal "profitmegosztani" akar, ezzel kivívja a Paypal haragját és ha nincs Paypal, elmegy a felhasználók nagyja. Még mindig Buxhostokat kergetnek sokan, úgyis ott a disput, kit érdekel?

Nekem van 2-3 olyan oldalam aminek nagyon is érdekel a sorsa és ezért a lehetőségeimhez mérten meg is teszek mindent hogy ne rajtam múljon a csőd.

De sajnos az átlag kattoló fejében én nem tehetek rendet.

Adjon sokat, legyenek fasza "béreltek" (botok), fizessen Paypalra, de azonnal, a refjuti is jóóó magas legyen ám...Amíg parazitaként viselkedünk, ne várjunk semmit.

Szimbiózis kell, legalábbis én biológus szemmel így ítélem meg: kölcsönös együttélés, ami mindkét fél számára kedvező. Mint egy jó házasság - néha kompromisszumot kötünk, és továbblépünk.

Sok FB csoportban jelen vagyok mint megfigyelő, talán csak 3ban hirdetek is...Annyiszor megfogadtam, nem reagálok semmire...DE néha olyanokat látok hogy égnek áll a hajam...És néha nem bírom ki...
Egy mamámmal közel egyidős mami panaszkodott, hogy 2dollarsclix (vagy mi a neve) oldalon van vagy 2000 $-ja de nem tudja kikérni, az Istenért nem tudtam meggyőzni hogy felejtse el, írtam neki egy gyors ismertetést a PTC-kről privátban, meg is köszönte, aranyoskámnak nevezett, de hogy ő reménykedik mégis, hátha....

15 éves fiú megkeresett, adjak tippeket jó oldalakra. Visszakoztam, mondom a korodbeliek mással szórakoznak, tényleg ez kell? Rabszolgamunka, nem gyereknek való...Kikérte magának, ő koránérő típus és TUD "dolgozni". Mondom jó. Adtam 5 linket olyan oldalakra amik már akkor is elitek voltak és még most is fizet mindegyik - mellé részletes leírást. A srác 3 nap után letiltott és eltűnt.

Aztán ha ez volt az 1-1%, marad minimum 48% aki olvas vagy lát valamit és azonnal következtetést von le, a forrás megint csak mindegy. És akkor meg nem győzöd meg másról az tuti...Szerintem aki Admin bármilyen oldalon, az folyamatosan ki van téve annak, hogy elég egy apró hiba, jön egy h.lye aki felfújja, kiforgatja és máris mindenki a disputot nyomkodja Paypalon. Nem fogok egyetlen konkrét admint sem védeni most, de szerintem olyanokat is leírunk néha akit nem kéne. Nem minden ember eredendően gonosz,és ha a PTC oldalak 99%-a scamnek indul, mi tuti kicsináljuk azt az egyet aki jót akart, vagy csak kicsit tapasztalatlanabb. És MOST fogtok csak igazán utálni: a MAGYAR ember amúgy is ritka buta tud lenni. Gőgös, kihaénnem népség, némelyek még a kattolóprogit is nyíltan felvállalják és a legjobban van aztán felháborodva...

Én örülök hogy van az a 10-12 stabil oldalam, már nem érzem hogy nyitnom kéne kifelé, mert csalódás mindig - szinte.

Na de a 100ból 99 eztán is csaló oldal lesz, kérdés hogy 1 héten belül, vagy fél-1 évet is kihúz?

Andonika
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2015.08.18. 09:27
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: Andonika » 2016.01.24. 06:16

Kedves Admin!
Köszönöm szépen az áttekintést, a szemléletes leírást. Főleg a profitmegosztó oldalakról szóló leírásod tetszett, mert sokan nem látják át, és a végén csalódás van belőle.
Én is nagyon kíváncsi vagyok a jövőre, és minden ptc-zőnek eredményes jó kattolást kívánok.

jonas
Új tag
Új tag
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.01.24. 07:15
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: jonas » 2016.01.24. 07:27

Sziasztok!
Néhány gondolatot szeretnék megosztani veletek magáról a PTC-k világáról.
Gyakorlatilag az egész PTC 2006-ban alakult ki Amerika egyes tartományaiban,azzal a céllal hogy olyan emberek részére biztosítson némi anyagi bevételt akiknek a napi ingázás nem megoldott a különböző nagyvárosok között.Jó magam 2007-től vagyok a PTC-k világában abban az időben még sok olyan oldal látható volt ami valóban jól profitált oldal volt.Sajnos a válság ideje alatt ezek az oldalak nem eltüntek,egyszerűen néhány ország kikerült a célországok közül,ezért tüntek el.Az igazi válság ideje 2009 -2010 évben volt érezhető,azóta folyamatos esés tapasztalható,ami azonban 2014-ben már jelentősen lelassult.Ahoz hogy ez az ágazat működő képes legyen bizony nagy szemlélet váltásra van szükség,minden téren.Igazán a nagyválalatok vezetőinek kellene elgondolkoznia azon hogy a sok milliós tv-reklámok helyett inkább az internet célközönségét kellene megcélozni.De erre még sajnos várnunk kell egy ideig.Remélem a jövőben elindul egyfajta felemelkedés még ha lassabban is.

gyula1971
Érdeklődő
Érdeklődő
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2014.09.02. 15:55
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: gyula1971 » 2016.01.24. 12:05

Köszönjük jónás ezt a kis történelmi írást. :) Én sem tudtam az eredetéről. Az elsők közt volt a probux,érdekes ez mitől ment csődbe? :o
Magyarországon a PTC-k működését milyen törvény vagy jogszabály szabályozza?
Esetleg a szerencsejáték tv-szabályozza? Itt úgy fektetünk be, hogy nincs írásos szerződés az oldallal, aki befektetni akar. :)

gaizkaneu
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2015.08.05. 20:02
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: gaizkaneu » 2016.01.24. 12:58

én 2008ban kezdtem el foglalkozni a nevezetes Bux.to -val ,ami akkor már haldoklott csak én (és még sok millióan) fél év múlva jöttem rá :D Ez az oldal mindenképpen mérföldkő a PTC történelemben

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

az első PTC-k

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2016.01.24. 13:06

jonas: PTC ből megélni még egy szegény USA állampolgárnak sem hinném,hogy nagy üzlet lenne. A hirdetők vásárlókat szeretnének,nem szociálisan segíteni másokon..
utánajártam kicsit EMS-en ennek a témának és úgy tünik,amit vázoltál nem egészen így volt. Honnan van az infód? tudnál linket adni? Gondolom ezt valahonnan másoltad.

néhány név a kezdetekből.
Wordlinx 2003
Hits4pay 2001-től van bejegyezve a domain,de láttam már 1998-at is feltüntetve.
cashforaction 2002
deltaclicks 2000
matrixmails 2002

http://www.emoneyspace.com/forum/index. ... msg3220952
ez azt állítja 97 előtt is volt néhány.
a topic:
http://www.emoneyspace.com/forum/index. ... c=342285.0

még egy topic erről
http://www.emoneyspace.com/forum/index. ... 579.0.html

ez azt írja: 10 millió dollárt gyűjtött össze a dot-com lufi idején :)
http://www.emoneyspace.com/forum/index. ... #msg676557
The first official Paid to Click site from what I recall was DeltaClick, started in October 2000 during the Dot-Com Boom. Raised $10 million investment money, and I don't have to tell you how fast it burned through that lol
akkoriban csekken ment a kifizetés 2006-2007ig egy hónapban kétszer volt fizu állítólag. A Neobux hozta be először az instant kifizetést.

Avatar
Boguli
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1339
Csatlakozott: 2014.04.22. 10:30
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: Boguli » 2016.01.24. 13:09

gyula1971 írta: Az elsők közt volt a probux,érdekes ez mitől ment csődbe?
Biztos hogy nem az elsők közt volt. Sőt. 2006tól létezik PTC. Most 10 évvel odébb vagyunk.
Szerk:
Most olvasom csak hogy még a 2006 is mekkora baromság :innocent: :boo:

De a lényegen nem változtat: Probux hihetetlen hogy eddig húzta, hiszen az ingyenes tagok zsebét is tömte, nem is kicsit, fenntarthatatlan volt, mint most pl. Littlebux. Csak most már mindenki bátran befizetget mindenhova, hisz majd a Paypal disput megold mindent. Persze ha PP bekeményít, akkor az csakis PP hibája. :clap:

Amikor én elkezdtem, balga módon azt hittem, "igazi" reklámokat kattolok majd. De mindehol csak egyéb pénzkeresős reflinket hirdet mindenki, kivétel ezalól szerintem LogiPtc és egyéb Minute Staff oldalak, ahol cégeket, vállalkozásokat hirdetnek. Hihetetlen hogy működőképesek, hisz nyilván nem fogok Angliában autóbiztosítást kötni, sem Kaliforniában Wellness szolgáltatást igénybe venni...

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5934
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2016.01.24. 13:41

Amúgy Admin nagyon jól leírta,hogy a PTC önmagában nem üzlet. Valódi hirdetők nincsenek. Jó kérdés be lehet-e vonni valamilyen módon őket,és mi az oka annak,hogy nem hirdetnek. Én azt gondolom egy kisvállalkozásnak nem nagy pénz PTC-n hirdetni magát,és ha ebből van pár plusz ember vásárlója az már valami. A nagyok értelemszerűen nem foglalkoznak ilyen kicsi piaccal. PTC oldalakon van lehetőség földrajzi szűrésre én mindenképp kihasználnám ezt a lehetőséget,ha lenne vállalkozásom.

Önmagában a PTC-k sem csupán PTC oldalak sok esetben,hisz van rajtuk más is. Ilyenek a taskok,offersek,kérdőívek,minutestaff rész ,videók... stb. Ezek nékül aztán tényleg semmit nem érne az egész,vagy olyan kicsi pénzt fizetne,ha fenntartható is akar lenni,hogy nem érné meg. persze azért vannak ilyen oldalak,a nagyon fanatikusok kattolják ezeket :D

A Traffic Monsoon csinált ebből világméretű hype-ot. .Hogy hogy csinálta nem tudom,de jó érzéke volt hozzá az biztos,hogy eddig tudott fizetni. Annyira emlékszem,hogy mikor elindult még nem voltak cash linkek (PTC-k) csak csomagok. aztán pár hónapra rá jelent meg az első két centes linkek.

A beáramló új tagok miatt nem sorvad el a PTC talán,mivel kevés az infó kezdetben illetve sokat ígér,aztán mire rájön,hogy nem jó kereset,sok a csalás,jön az újabb hullám :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xenosz2 2016.01.24. 14:39-kor.

gaizkaneu
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 424
Csatlakozott: 2015.08.05. 20:02
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: gaizkaneu » 2016.01.24. 13:54

Probux 2012-2013 körül indult és nem élt 2 évet szerintem , nem az elsők között nem indult ,bár igaz hogy a jobbak közül volt , de nem hiszem külön meg kellene említeni

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: idlig » 2016.01.24. 15:12

gyula1971 írta:Köszönjük jónás ezt a kis történelmi írást. :) Én sem tudtam az eredetéről. Az elsők közt volt a probux,érdekes ez mitől ment csődbe? :o
Magyarországon a PTC-k működését milyen törvény vagy jogszabály szabályozza?
Esetleg a szerencsejáték tv-szabályozza? Itt úgy fektetünk be, hogy nincs írásos szerződés az oldallal, aki befektetni akar. :)
Már bocs, de itt aztán van zavar az erőben. Ez nem szerencsejáték és a PTC nem is befektetés (legalábbis jó esetben). Hirdetési felületet és szolgáltatást vásárolhatsz, nem tudom milyen írásos szerződés kellene. Az oldalaknak van szabályzata, amit az ember a regisztráció alkalmával elfogad, befizetéskor pedig ugye a PayPal, Payza, Neteller küldi emailben a nyugtát (vagy számla vagy blokk, nem tudom pontosan itt a receipt melyik jelentését használják).

- Én az utóbbi időben próbálok elég sok fórumot és egyéb dolgot nyomon követni, és félelmetes, hogy mennyi darabos vagy téves információ van. Kevesen áldozzák rá az időt, persze emögött sok minden lehet, munka, nyelvi akadályok, lustaság, az, hogy valaki csak szimplán gyerek és/vagy idióta, illetve, hogy nagyon sokan téves információkat lobogtatnak, hogy magukat fedezzék. Mint a Grandclick Adminja. Nemrég a PayPal-os kifizetéseket befizetésekhez kötötte, majd leírta, hogy aki nem tesz hasonlóan, az az oldal scam lesz rövidesen, vagy pedig a PayPal be fogja zárni. Ami egy baromság, de ezzel próbálja egyrészt igazolni a saját lépését, és ezzel együtt a Trafficmonsoon döntését, hogy nem fizet már PayPal-ra (mivel a Grandclick Adminja is fektetett be a Trafficmonsoon-ba ;-)) ). Szóval ez egy ilyen világ.

- A Probux nem hiszem, hogy becsődölt, vagy ha igen, akkor beszéljük át mi a csőd. Mert az Admin biztos, hogy megszedte magát, különben miért indított volna azóta minimum 3 oldalt? Egyszerű logika. És az se véletlen, hogy a Probux Adminja azóta már a bitcoin felé is kacsingat, mert onnan aztán senki nem szedi vissza a pénzét (lásd Paidverts - szép új digitális világ...).

- Az tuti, hogy már a 2000-es évek elején is voltak PTC oldalak, lehet előtte is, ennyire én se kezdtem korán. Egy rakat oka van, amiért kevés a valódi hirdető, mert az nem igaz, hogy nincs. Egy igazán aktív amerikai ClixSense tag napi $1.5-$0.5 körüli összeget is meg tud sokszor keresni csak a PTC részből, nyilván a magyar hirdetők esetében már más a helyzet, így a magyar tagoknál szintén. Persze az USA-ban ez sokkal kevesebbet ér, miközben pl Indiában a taskokkal, ajánlatokkal sok esetben jobban lehet keresni, mint egy hagyományos offline állással. Alapvető gond a PTC esetében, hogy a hirdetőnek is el kell végeznie az utánajárást, hogy jó oldalba a megfelelő módon tegyen fel a hirdetést, sok a trükköző felhasználó, és a hirdetések megnézéséért pénz jár, ami rontja a kampány eredményeit. Meg hát olyan konkurencia van, mint a Facebook vagy a Google (mellesleg az Ayuwage is szabálytalan, lényegében csalásra épül és nem lennék meglepődve, ha a fizetési problémák mögött a Google állna, mert az összes ilyen oldal szerződést szeg évek óta).

- A több másik mellett van egy nagy probléma a profitmegosztó oldalakkal, konkrétan, hogy kamu az egész, ugyanis nem profitot, hanem bevételt osztanak meg és ez nagyon nem ugyanaz. A Trafficmonsoon egy nagyon ügyes koncepció, mert az egész a hitegetésre épül és a nagy jutalékra, viszont ezzel együtt ponzi is, ezt nagyon nem kell túlmagyarázni: minden befizetett dollár után fix profitot ad, nincs semmiféle limit, és lényegében a csomagok kifutási ideje is fix (mindegy, hogy 55 vagy 50 nap). Még ha el is fogadjuk a TM Adminjának az állítását, hogy a saját hirdetések mindössze 3%-ot tesznek ki (ami nyilvánvalóan kamu, már csak azért is, mert egyik héten 30 cent volt az átlagkereset, a következőn pedig 1 cent se, szóval érdekelne, hogy ilyenkor az összes hirdető sztrájkol vagy pedig a nyaralását tölti?), a limit hiánya miatt akkor is előbb utóbb beszarik az egész, persze most a PayPal kiszedésével a dolog meg lett oldva (ha a TM Adminja van a videón, ha nem, akkor is hatalmas a sztori ismeretében): https://www.youtube.com/watch?v=gxx4WNvk65s. Ha lesz is TM bank, akkor is milliók ragadnak be, mert nem fog mindenki kártyát kérni, vagy mert nem vesződik vele, vagy mert még nincs 18 éves, vagy mert nem ad ki személyes adatokat valakinek, aki már egy tucat scam oldalt letudott az évek alatt, stb. Hogy más is átlássa, nagyon egyszerűen, nagyon leegyszerűsítve: ha én veszek egy csomagot a TM-en, akkor az 5$ adósság az oldalnak, ez mondjuk igényel 25$ értékű hirdetést, amit az oldal értékesít (még egyszer, ezek kamu számok, csak a minta a lényeg). Ha 10 csomagot veszek, akkor ez 10-szer annyi eladott hirdetést kíván meg, ha 100 csomagot veszek, akkor 100-szor annyi eladott hirdetés kell, ha 1 milliót, akkor 1 milliószor annyi. Ezt lehet lassítani több módon is, de akkor is itt az egyik fő probléma, ugyanis az aktív tagok és a hirdetők létszáma nem tud a végtelenségig nőni, de ha tudna is, akkor is oda lyukadunk ki, hogy a rendszerben futó csomagok száma gyorsabban fog nőni (mint mikor összekötözöd egy maratonista és egy középtávfutó lábait, előbb-utóbb eljön a pillanat, mikor a középtávfutó már leginkább csak összeesni akar, nem pedig letudni még a maradék kilométereket). Ezért se értem azokat, akik pl a Neobux és a TM közé párhuzamot vontak, mert pont ellentétes a kettő, a Neobuxon pont a stabilitás miatt egy csomó sávosan elhelyezkedő limit van (olyan is, amit a mezei felhasználó nem is lát és pont a biztonság miatt nincs is teljesen megmagyarázva, pl a befizetéseknél). Viszont, ha meg a TM-en limit lenne, akkor nem tudott volna ekkorára hízni (ezzel szív a többi új oldal is), azon kívül, hogy az Admin folyamatosan haknizik a MLM-esek körében, ami nyilván jót tett a befizetéseknek. Szóval nagyon összetett egy dolog, ez csak a jéghegy csúcsa. Most így hirtelen ennyi jutott az eszembe. Persze ez saját vélemény, mindenki annyival ért egyet, amennyivel jól esik.

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: idlig » 2016.01.24. 15:44

Még annyi, hogy ugye én magam is PTC oldalt akarok majd indítani előbb-utóbb, és mindig úgy voltam vele, hogy pl egy saját fórumon soha semmilyen cenzúra nem lesz, semmilyen mértékben. De az utóbbi fél/egy év megváltoztatta a gondolkodásomat (hiába, mindig tanul az ember), látva azt, hogy az a mérhetetlen mennyiségű idióta miket művel a fórumokban és milyen kárt tudnak okozni. Továbbra is hiszem, hogy a valós dolgokon alapuló panaszt vagy kételyt nem szabad csak úgy a szőnyeg alá söpörni, de a többit igenis be kell zúzni a süllyesztőbe. Példákat nem akarok most írni, mert egyrészt estig tartana, és akkor még sehol nem lennék, másrészt sok olyan, hogy az ember nem is hinné el, ha nem maga látja.

pecsenye
Érdeklődő
Érdeklődő
Hozzászólások: 83
Csatlakozott: 2011.04.27. 12:15
Kapcsolat:

Re: PTC Evolúció

Hozzászólás Szerző: pecsenye » 2016.01.24. 19:57

Jó a leírás, köszönjük, érdekes olvasmányok a hozzászólások is.
Első PTC-m és megkapott 2 dollárom a Gagabux volt, akkor kapott el a dolog. (szerencse, hogy nem csaló oldalba futottam bele rögtön.) Azután az Onbux volt nagyon menő, amire emlékszem. :)

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég