Profitmegosztók vs. PTC-k

Társalgás a PTC-ről.
Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1788
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

Profitmegosztók vs. PTC-k

Hozzászólás Szerző: Admin » 2016.01.24. 20:09

A profitmegosztó oldalak lényege, hogy te vásárolsz (nem befizetsz) pl. 1 hirdetési csomagot, ami $1-be kerül neked és kapsz érte 100 megtekintést a feladott hirdetésedre és (itt jön a lényeg) naponta fogod kapni a profitot arra az egy hirdetési csomagodra, amit nevezzünk mostantól úgy, hogy pozició. Tehát úgy néz ki a dolog, hogy van egy poziciód és melette van egy érték, mondjuk $1.25. Akkor fog kifutni a poziciód, amikor eléri a $1.25-ös értéket.

De közbe vehetsz több poziciót is és a részesedésekből vásárolhatsz újakat, mert ezek a részesedések az egyenlegedre mennek. A részesedés mértéke az oldalba befolyó pénz összegétől függ. Tehát, ha a rendszerben már összesen a felhasználók vásároltak 100 poziciót (aminek az értéke $100) és tegyük fel bejön az oldalba (mások hirdetési csomag vásárlása által) $10, akkor szét kell osztania részesedésként 100 pozicióra, ami $0.1 / pozició összeget jelent. Tehát ha neked ott van 10 poziciód, akkor arra a napra kapsz rá $0.1-at. Persze nem minden nap fogsz 1%-os részesedést kapni, mint írtam, attól függ, mennyi a weboldal bevétele, szóval lehet több vagy kevesebb is. Viszont minél többen csatlakoznak ahhoz az oldalhoz, annál többen hirdetik és minél régebbi, annál több pénzt nyomnak bele, így fentartható ez a rendszer, viszont ha már lesz a rendszerben 1000 aktív pozició és mondjuk csak $10 jön be, az már elég alacsony százalékos részesedést fog produkálni, de elvileg az előbb említett dolgok miatt ez nem következhet be egy jó ideig.

Vegyünk példaként egy régóta fizető PTC oldalt, ahiva átlagban 10 ezer új felhasználó csatlakozik, akiknek egy részéből vásárlók lesznek. És miért ne vásárolnának egy több éves, azonnal fizető oldaltól? És ugye ott van mit vásárolni, ott vannak a drága tagságok és a nem túl aktív béreltek. Ha megfigyeled a tagságoknál meg van szabva, hogy maximum mennyi bérelted lehet. Ugyanígy meg van szabva a profitmegosztó oldalakon is, hogy maximum mennyi aktív poziciód lehet. Továbbá az admin tudja szabályozni a béreltek viselkedését, mivel azok nem emberek. Globálisan a rendszer magától kiszámolja, az oldalba befolyó összeget leosztva az éppen aktuális béreltek számával (nevezhetjük aktív pozicióknak) és ezáltal létrejön egy átlag, amit a béreltek globálisan produkálhatnak majd másnap, így fentartva a PTC oldal stabilitását. Nagyon alacsonyak az átlagok és ezek az átlagok évről évre alacsonyabbak, amivel az admin arra készteti a többet keresni vágyó felhasználókat, hogy minél hosszabb időre hosszabbítsák a béreltjeiket. Persze minél több napra hosszabbítja, annál nagyobb a kedvezmény... De ugye ott van még a tagság is, amivel elvileg többet kereshetsz, gyakorlatilag csak akkor ha minél több bérelted van. A béreltek lejárata után pedig levonnak súlyos centeket, így lejárni sem nagyon éri meg hagyni, szóval a lényege, hogy nyomd bele a sok pénzt és csak keveset vegyél ki.

A Profit megosztók lényege is az, hogy minél több pénzt forgassanak vissza az emberek. Mert ha látják, hogy fizet és mondjuk van már ott sok poziciója valakinek, akkor a pénz visszaforgatást választja, tehát minél több pozició termelje neki a pénzt és majd kivesz belőle valamennyit, de a befektetése nagy része a rendszerben marad. Lehet, hogy csak $10 befektetéssel kezdi valaki, de ha látja, hogy az oldal stabil, még tesz bele és lehet már van $100 értékű poziciója, visszafogja forgatni és naponta vásárol 1 poziciót a részesedésből, hoyg még több legyen a részesedése. És így tovább...

Egyedül az admin jár jól, mert neki a számláján csücsül az a sok pozició vásárlásából befolyt pénz, (aminek egy részét talán már el is költötte) és közben meg csak aprajával jön ki a rendszeréből pénz, amit szíves örömest kifizet. Továbbá ezeknek az oldalaknak még plusszban befolyik pénz banner, text vagy link hirdetésekből is, úgy mint a PTC oldalaknak a link hirdetésekből.
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

Avatar
idlig
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 2575
Csatlakozott: 2013.02.08. 10:45
Kapcsolat:

Re: Profitmegosztók vs. PTC-k

Hozzászólás Szerző: idlig » 2016.01.24. 22:41

Igazából a példa ott van mindenki előtt, annyira nem is kell túlbeszélni. Vannak 4-5 meg 7-8 éve fizető PTC oldalak, profitmegosztóknál amelyik túljut a fél éven, az már ünnepelhet, de általában nem sok oka van rá, mert vagy közel a vég, vagy pedig olyan az egész, hogy kb onnan már sehova nem tud mozdulni az Admin. A refbérlés egy sokkal hosszabb távú, összetettebb, rétegesebb rendszer, amibe sokkal inkább bele van építve az emberi mentalitás, mint a bevételmegosztásnál, ezért stabilabb is (jó kezekben persze). Illetve kevésbé van az oldal növekedésre kényszerítve. Kíváncsiságból ránéztem egyébként a Neo-ra, 2011 és 2012 körül is olyan átlagok voltak, mint manapság (korábbi statisztika nem sok van). A Scarlet-Clicks-en pedig még asszem jobb is a helyzet, mint pár éve, pedig az se mai gyerek már. Nem mondom, hogy a bevételmegosztás maga az ördög, vagy totál életképtelen dolog, csak a jelenlegi formájában elég nehéz bármilyen stabil alapot is találni a koncepcióban. Aztán persze más nem így gondolja, néha megesik az ilyesmi.

pecsenye
Érdeklődő
Érdeklődő
Hozzászólások: 83
Csatlakozott: 2011.04.27. 12:15
Kapcsolat:

Re: Profitmegosztók vs. PTC-k

Hozzászólás Szerző: pecsenye » 2016.01.25. 05:19

Így is van, újabb remek leírás, köszönet érte!
Az e-mailomban megfogalmazott "probléma" is erre irányul, ide most nyilván nem írom le, tudod admin miről van szó. Ha megnézzük, hogy ez mondjuk érint 50 embert, akkor az -50 megvásárolt pozíciót jelent.
Kivárok még, amíg tehetem. :)

Köszönöm a leírást!

gabi05m
Érdeklődő
Érdeklődő
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2016.02.24. 22:10
Kapcsolat:

Re: Profitmegosztók vs. PTC-k

Hozzászólás Szerző: gabi05m » 2016.04.13. 23:14

Én nem használok profitmegosztókat, így nem is nagyon vagyok képben a működésével. Ha veszek 1$-ért egy pozíciót akkor a beígért hozamot mennyi idő alatt termeli ki?

Avatar
ffookkaa11
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1561
Csatlakozott: 2013.09.20. 12:46
Kapcsolat:

Re: Profitmegosztók vs. PTC-k

Hozzászólás Szerző: ffookkaa11 » 2016.04.14. 00:41

Én imádom az ilyen leírásokat, az ilyen topikokat, több, sokkal több is lehetne ezekből, rengeteg információ, mechanizmus, elmélet kivehető ezekből. Külön köszönöm idlig hozzászólását is ( az Ő gondolatait is kimondottan szeretem olvasni, sőt van hogy többször is elolvasom, átrágom amit ír). Xenos hozzászólásai is mindig építő jellegűek, Ő is rengeteg tapasztalattal bír ... nem szégyen ezen tagoktól tanulnia az embernek!
Kép

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég