BREAKING NEWS: A LiberyReserve-t leállíttatta az FBI

Más E-bankok, hírek, kérdések...
Golo
Aktív tag
Aktív tag
Hozzászólások: 228
Csatlakozott: 2012.06.26. 16:05
Kapcsolat:

BREAKING NEWS: A LiberyReserve-t leállíttatta az FBI

Hozzászólás Szerző: Golo » 2013.05.26. 17:01

A napokban tapasztalhattátok, hogy a Liberty Reserve nevű e-bank nem volt elérhető. Az oka: Costa Rica és az Amerikai Egyesült Államok hatóságai alapos gyanúja szerint illegális tevékenységekből származó pénzek tisztára mosására alapította a Liberty Reserve-t az ukrán származású, de Costa Rica-i állampolgár, Arthur Budovsky, akit Spanyolországban fogott el a napokban a helyi rendőrség. A jelenlegi értesüléseink szerint senki NEM FOGJA VISSZAKAPNI A PÉNZÉT!!! :argue:

A Liberty Reserve az Amazon AWS Elastic Cloud szolgáltatásából volt üzemeltetve. Az Amerikai Egyesült Államok és Costa Rica kormányának kérésére az Amazon azonnal felfüggesztette a szolgáltatást a Liberty Reserve részére.

Bővebben: A HYIP-Pulse cikke
LibertyReserve has been shut down and the owner arrested in Spain by authorities. LibertyReserve will not come back and all capital stored there is gone. This is no joke, just plain reality!

According to a Spanish newspaper, a person named “Arthur Budovsky” age 39, was arrested yesterday in Spain as a part of a money laundering investigation performed jointly by police agencies in the United States and Costa Rica. According to to José Pablo González, Budovsky is a Costa Rican citizen of Ukrainian origin. Prosecutors conducted raids in his house and offices in Escazá, Santa Ana, southwest of San José and in the province of Heredia, north of the capital.

Budovsky has been under investigation since 2011 for money laundering using a company he created in the country, which is “Liberty Reserve”. According to the U.S. Justice Department on July 27, 2006 Budovsky and a partner identified as Vladimir Kats were indicted by the state of New York on charges of operating an illegal financial business, GoldAge Inc., from their Brooklyn apartments.

They transmitted funds worth at least $30 million to digital eCurrency accounts worldwide since the beginning of the operations ins 2001. The exchanger received and transmitted $4 million between Jan. 1 2006, and June 30, 2006 as part of the money laundering scheme. Accounts of customers were opened with limited documentation of identity, then the exchanger purchased virtual funds through those accounts. The fees sometimes exceeded $100,000.

Budovsky and Kats were sentenced to five years in prison for engaging in the business of transmitting money without being licensed. This is a violation of the states banking laws. According to the newspaper they did got probation. How the story will end this time is still not clear. One thing is 100% sure: He will not get away with probation again.

Now what does it mean for us? We can expect a major collapse wave of HYIPs now, as LibertyReserve was probably the biggest foothold of the industry. We also can expect a major wave of closures among eCurrency exchanges, as most of them should have lost significant amounts of funds now. Also the HYIP industry giants could be in a serious danger by now.
Forrás:
http://blog.hyip-pulse.com/breaking-new ... shut-down/
http://www.ehackingnews.com/2013/05/lib ... ested.html
http://www.moneymakergroup.com/Libertyr ... 45984.html

Természetesen sajnálatos módon a Liberty Reserve hiánya egy darabig biztos visszaszorítja és hátráltatja majd a HYIP "iparágat". :(

A továbbiakban ha többet fogunk tudni, ebben a topikban fogjuk publikálni a fejleményeket...

Golo
Aktív tag
Aktív tag
Hozzászólások: 228
Csatlakozott: 2012.06.26. 16:05
Kapcsolat:

UPDATE: BREAKING NEWS: A LiberyReserve-t leállíttatta az FBI

Hozzászólás Szerző: Golo » 2013.05.26. 20:23

UPDATE: Egyelőre nem biztos, hogy az F&I vagy az lCE volt.
Orosz fórumokon és az MMGP-n az is elterjedt, hogy az is lehet, hogy hacker- vagy DDoS támadás érte, de ez esetben az úgynevezett null-route eljárást szokták alkalmazni a tűzfalakban, amely minden beérkező adatcsomagot (ICMP, TCP, UDP...) egy nem létező, null címre forwardolja, nem pedig egy sinkholera irányítják a domaint.
Eddig hivatalos közlemény nem jelent meg, de a spammerek kihasználva egyből elkezdtek phising üzeneteket küldeni (természetesen a Liberty Reserve hivatalos no_reply@ mailcíméről pl. egy PHP mail() függvénnyel stb..., de ezért szerencsére a legtöbb online/offline levelezőrendszer a SPAM/JUNK mappába rakja, mertt nem arról a szerverről jött, amelyhez a hivatalos mailcím és hostname is tartozik.), hogy csakk akkor tudják a Liberty Reserve-t visszaállítani, ha megadjuk nekik az összes login adatunkant. Az ilyen levelek például arról is felismerhetőek, hogy nem a rendes nevünkkel kezdik a levélben az üdvözlést, hanem egy "Dear Sir or Madam," mondattal. Természetesen senki ne kattintson rá, mert ha újra elérhető lesz a Liberty Reserve (reméljük :roll: ), nagy valószínűséggel megszívja, mert elveszik az összes pénzét. Az ilyenért a Liberty Reserve kifejezetten nem vállal felelősséget!
A másik variáció (az USA keze van a dologban) mellett áll, hogy Spanyolországban és Costa Ricán több újság és TV is ezt állítja. (Forrás: MMGP) De ha mégis így történt volna, az F&I legalább egy figyelmeztető üzenetet közzétett volna a libertyreserve.com domainen, mint például a MegaUpload esetében, Kim Dotcom ügyében, de ez most nem történt meg.
Jelenleg zavaros az egész dolog, de reméljük, egy héten belül biztosan világossá válik, hogy a napokban mi történt.
Akinek friss infója van, kérem oszza meg!

Golo
Aktív tag
Aktív tag
Hozzászólások: 228
Csatlakozott: 2012.06.26. 16:05
Kapcsolat:

UPDATE: BREAKING NEWS: A LiberyReserve-t leállíttatta az FBI

Hozzászólás Szerző: Golo » 2013.05.28. 20:46

UPDATE: Mostmár biztossá vált, hogy az Amerikai Egyesült államok kormánya lopta el a pénzünket!
Ma már az alábbi volt látható a libertyreserve.com-on:
seized.jpg
seized.jpg (232.71 KiB) Megtekintve 3250 alkalommal
A hírt már a theguardian is megírta.
http://www.guardian.co.uk/world/2013/ma ... sted-spain
Valószínűleg a pénzét már mindenki végleg bebukta. :angry: :argue:

Avatar
xenosz2
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2013.01.07. 09:13
Kapcsolat:

Re: BREAKING NEWS: A LiberyReserve-t leállíttatta az FBI

Hozzászólás Szerző: xenosz2 » 2013.09.18. 10:14

Szerencsére én csak 2$ -t buktam. Részvétem akik többet :(

Viszont nem értek egyet,hogy nem lehetett volna előre gondolkozni,hisz az ipse ellen,már folyt eljárás,ha jól tudom. Vagyis ,aki óvatos akart lenni az megtehette volna,hogy nem tartja LR-ben a pénzét. Sajnos én sem néztem híreket,így abban a hitben éltem,hogy jó kezekben van a pénzem. Nem tudom ki a hibás az LR vezetője,vagy az USA kormánya. Mondjuk nem valószínű,hogy az LR vezetője ártatlan bárány lett volna....

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég