Bitcoin - hol, mivel érdemes kezdeni?

Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1809
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

Bitcoin - hol, mivel érdemes kezdeni?

Hozzászólás Szerző: Admin » 2017.03.15. 18:59

Sziasztok,

A Bitcoin témakör egy misztikus témakörnek tűnt nekem (én szinte kizárólag PTC-ben vagyok benne, de ott is a PayPal kivezetések végett egyre több oldalnál kezd mint fizető eszköz megjelenni) így elkezdtem a témában olvasgatni, érdeklődni.

Ti, kik ezen Bitcoint naponta szinte ugyanolyan erőbefektetésekkel hajtjátok mint mondjuk én a PTC oldalakat tudnátok egy olyan - hát nem is tudom minek nevezzem - rangsort, megbízhatósági, nagyságbeli listát írni, mondani mint mondjuk amit én tudnék kb. a PTC oldalak tekintetében (Neobux, Clixsense, Scarlet, GPTPlanet ...)

Kíváncsian várom ki mit hoz fel, melyikkel (szerinte miért) érdemes foglalkozni, többet foglalkozni mint mondjuk egy másik vagy harmadik oldallal.

Nem tudom mi lesz ennek a topiknak a kimenetele, de beszélgessünk, én hallgatlak Titeket :)

Előre is köszönöm a véleményeket, kifejtéseket, állásfoglalásokat!

Admin

Ui: Mindenkit megkérek kizárólag csak az oldalakat hozzátok, reflinkek nem szerepelhetnek!
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

Avatar
luci
Támogató
Hozzászólások: 1572
Csatlakozott: 2015.11.16. 08:38
Kapcsolat:

Re: Bitcoin - hol, mivel érdemes kezdeni?

Hozzászólás Szerző: luci » 2017.03.15. 20:55

Regi megbizhato 5 perces fauceteket tartom elonyben kifizetesnel egy pillanat alatt a szamladon van az altaluk kifizetett osszeg.
A faucet oldalak kattolasa nagyon egyszeru es konnyen meg lehet tanulni nekem segitsegre sem volt szuksegem eleg volt vegigolvasnom par topikot azutan minden ment magatol.
5 perces faucetek (azert szeretem csinalni mert folyamatosan van kattolnivalo es ha mar itt ulok a gep elott akkor ne uljek tetlenul) weatherx, chronox,sunbtc,timeforbitco stb.

Avatar
coiner
Aktív tag
Aktív tag
Hozzászólások: 233
Csatlakozott: 2015.08.01. 20:02
Tartózkodási hely: Blockchain
Kapcsolat:

Re: Bitcoin - hol, mivel érdemes kezdeni?

Hozzászólás Szerző: coiner » 2017.03.24. 17:16

Admin, a kérdésedre szerintem nem lehet egyértelmű választ adni.

Ahogy írod, PTC- érdekelt vagy, tehát ennek megfelelően vannak BTC kifizetős PTC -oldalak is, egyre több, ahogy írod, bár én ebben nem vagyok tájékozott.

Bármilyen rangsort fel lehet állítani, attól függ, ki milyen "irányba megy." Legtöbben szerintem faucettel kezdenek, mint ahogy azt Luci írta, ez egyszerű, túl sokat nem is lehet róluk mondani, nagyjából van 2-3 féle kifizetési rendszer, oszt jónapot. Ezrével jönnek mennek ezek, néhány nagy név maradt, moondoge, moonbit, freedoge, freebit, de a nagy többség gyorsan cserélődik.

A faucett után a megkeresett érméket van aki tőzsdére viszi, ebből is van kismillió, a legnagyobbak poloniex, bitfinex, kraken, árfolyam figyelőnek a legjobb a coingecko.com, vagy a coinmarketcap.com. ezek napraakészek, pontosak.

Bányászati figyelőnek coinwarz.com, vagy whattomine.com. itt sok fontos infó van a bányászoknak.

Az alap angol BTC fórum természetesen, ha valaki mélyebbre ás, bitcointalk.org. Mérvadó blog a coindesk.com, vagy a newsbtc.com, magyarul a bitcoinbazis.hu.

Bármilyen befektetés előtt érdemes több helyen kutakodni, hogy a cég, vagy oldal csaló-e vagy sem. Ez sokszor nem egyszerű feladat, de érdemes keresgélni, hogy ne veszítsünk sokat.

Most ezek jutnak eszembe, de vannak Debit card cégek, USD-EUR <> BTC eladó cégek.

Persze ott van kismillió altcoin, amikkel kapcsolatban szintén lehetne regényt írni. Szerintem a legjobb az Ethereum, amiben nagy lehetőség rejlik. ethereum.org.

Remélem hasznosak az infók.

Fenya
Aktív tag
Aktív tag
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2013.03.16. 18:14
Kapcsolat:

Re: Bitcoin - hol, mivel érdemes kezdeni?

Hozzászólás Szerző: Fenya » 2017.11.22. 02:27

Ha valaki jobban szeret videót nézni mint olvasni, akkor ajánlom kezdésnek sunny decre, Trevon James, Crypto Nick és Ryan Hildreth csatornáját a Youtuben. Kezdőtőke szerzésére is van esély a csatornák követésével, mivel legtöbbjük napi free BTC giveawayeket csinal 0,005-0,1 BTC értékben.

Bitconnect elkerülendő, az utolsókat rúgja már. Hiába milliárd dolláros cég, valószínűleg nem rendelkeznek a kereskedő bottal, és esélyes, hogy csak simán piramis játék.

Pénztárcának Exodus walletet ajánlom, első BTC vásárláshoz a https://www.coinbase.com/ -ot ajánlom.

Mostanában a legjobb befektetés a bányászat, ehhez 2 oldalt tudok ajánlani, az első, és talán most jobb a Hashflare. Itt egy éves szerződéseket lehet kötni, most mivel nagyon megéri bányászni, kb 140 nap a megtérülési idő (ROI). A másik oldal a Genesis-Mining: itt lifetime szerződések vannak (addig fognak bányászni neked, amíg megéri bányászni), csak az a gond vele, hogy kifogynak a szerződésekből gyorsan, és ha sikerül is venni, akkor kb 4 hónap múlva kezdesz csak bányászni. 3% kedvezmény a 3Lfign kóddal.

Ha esetleg további kérdések adódnak, szívesen segítek.
Airbnb.com 10100 ft utazási kredit
Booking.com 10% kedvezmény az 1. foglalásodból

jatekos12
Aktív tag
Aktív tag
Hozzászólások: 188
Csatlakozott: 2012.06.18. 19:06
Kapcsolat:

Re: Bitcoin - hol, mivel érdemes kezdeni?

Hozzászólás Szerző: jatekos12 » 2017.12.26. 00:01

Szerintem amit érdemes most csinálni, az BTC, ill. bizonyos altcoinok beszerzése bármilyen módon, és rájuk ülni pár évre, persze olyan pénzből, amit tudsz nélkülözni. Nincs rá garancia, de a papírforma azt mondja nekem, hogy a coinok még mindig nagy fejlődés előtt állnak az árfolyamok tekintetében is, szerintem a fundamentális alapok legalábbis ezt sugallják. Ha meg lesz egy újabb válság a világban, akkor főleg. Úgy tudom pl. hogy a ciprusi bank balhé idején átmenetileg nagyon felment pl. a BTC ára, tehát úgy látom, a kriptopénzek menekülődevizának számítanak.

Lehet még jobb ha az ember elkezd velük kereskedni egy olyan tőzsdének nevezett helyen mint pl. a Poloniex vagy más hasonló, Bittrex, Bitfinex stb. De úgy hogy nem derivatívaként adja veszi a coinokat hanem tényleg birtokolja őket, így nincs rákényszerülve, hogy úgymond zárja a pozícióit záros határidőn belül, hanem figyeli az árakat, kicsit beleássa magát a témába (technikai elemzés alapjai, némi fundamentális ismeretszerzés az egyes coinokról stb stb.) és mikor lemegy egy jónak tűnő pénz ára, vesz belőle, mikor meg feljebb megy, átváltja olyanra ami épp lement, vagy dodora, eurora. Ezen agyalok mostanában, hogy megpróbálom, vagy csak simán ülni rajtuk, ahogy írtam. Rengeteg lehetőség van most szerintem.

Mindenesetre a dolog tanulást igényel - hozzá kell szokni, meg kell ismerni az alapokat, a dörgést. Mit hogyan, hol érdemes csinálni stb. stb. Szerintem egy kulcskérdés a pénztráca kiválasztása még az elején főként ilyen tranzakciós díjak mellett (gondolok itt főként a BTC-re, de más pénzeknél is elkezdtek növekedni az utalási pénzek). Ha valaki komolyabban gondolja, szerintem vegyen hardware wallet-et!

Én most pl. szereztem egy kis dogecoint, mert nem teljesen noname coin, a béka feneke alatt van az ára, főként mondjuk 1 hónapja, de még most is nagyon alacsony, de elkezdett fölfelé jönni.
Szóval az ember kinézhet magának valahány coint némi utánajárás után, egyenként vehet belőlük pár dodoért és reménykedhet hogy valamelyiknek 10x-esére, akárhányszorosára, 100x-osára vagy még nagyobb mértékben felmegy az ára - mivel ez nem ritka ebben az iparágban. A BTC is aprópénzként kezdte - ne felejtsük el. Lehet egyesek szerint ez hülyeség, szerintem nem (teljesen), mert a coin iparág még mindig nagy fejlődés előtt áll, és a világ jelentős része nem ismeri, főként nem közelebbről.

Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy olyan ez, mint az internet a kezdeti időkben - böngésző, normális keresők, facebook stb. nélkül. A fejlesztések gőzerővel zajlanak a coin iparágban ezerféle módon. Még megvannak a gyerekbetegségei kockázatai, de ugyanakkor most nagyot lehet akasztani, mint ahogy sokan nagyon meg is gazdagodtak már belőle. Még senki sem tudja mivé fejlődik az egész, de hogy egyre jobb valami lesz belőle, az egész valószínű.

Azt tapasztalom, hogy sokan idegenkednek az egésztől, nem hisznek benne stb. Hát persze, amit nem ismerünk, attól elhúzódunk, ellenérzésünk van, előítéletünk is időnként stb. Az emberiségnek, ill. minden egyes embernek egyénileg időre van szüksége, hogy megbarátkozzon ezzel az új dologgal. Aki előbb ébred(t), az többet kaszálhat(ott), aki később, az kevésbé. Az egész fokozatos egy folyamat - világszinten és egyénről egyénre egyaránt.

Az újak gyakori első kérdése: "Na jó jó, de hol tudom ezt igazi pénzre váltani?" Vagy még jobb, amikor el se hiszik hogy átváltható. Időnként nevetek ezen, de a dolog valójában érthető, hiszen én is hasonlókon mentem át 1-2 éve.

Vagy mondják, hogy nincs mögötte semmi. És a dollár vagy a bankszámlák mögött mi van? Ma már csak a megegyezés, a hit hogy értéke van, ill. a kormányok garanciája. Itt pedig egy egyre növekvő, kisebb-nagyobb mértékben független közösség bizalma van mögötte.

A téma rengeteg vitát indukál és még fog is, ahogy tör előre. Reméljük nem, de nem kizárható hogy még háború is kitörhet miatta, hiszen a pénzkibocsájtás nagy hatalom mint tudjuk, és jelenleg (számomra legalábbis és mások számára is) úgy néz ki, megindult egy hatalmi átrendeződés a témában, vagy ha úgy tetszik egy újabb "eredeti tőkefelhalmoz(ód)ás". Vagy az egész csak egy illúzió és a nagyhalak (előbb-utóbb) erre is ráteszik a kezüket? Valamilyen mértékig biztos - már meg is kezdték egy ideje. Ami persze megint csak felfelé tolja az árfolyamokat, illetve azt gyanítom hogy a nagyhalak jelenléte növelheti az árak volatilitását, magyarul le-föl cikázását.

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég