Rákerestem a címben szereplő oldalra itt a netbizniszen és mivel számomra kicsit meglepő módon nem találtam róla topic-ot ezért gondoltam létrehozok egyet. A Serpclix weboldalak számára generál forgalmat kizárólag valódi emberek (tehát nem botok) által. Így azok különböző keresési listákon (pl. Google) előrébb szerepelhetnek.
Az első lépés regisztrálni a reflinkemen:
https://serpclix.com/users/referrals/6N ... 2L6WFW7H0C
vagy direkt az oldalon keresztül:
https://serpclix.com/users/register/seller
Ezután telepíteni kell a bővítményt Firefox vagy Microsoft Edge böngészőhöz (célszerű azt választani amelyiket egyébként nem szoktátok használni). A bővítményre kattintva lehet bejelentkezni és ezt követően rendszerint az alábbi oldal fogad minket:

Vagyis épp nincs mire kattintani. Az oldal 100 másodpercenként frissíti magát és ha van találat akkor kapunk asztali értesítést és hangjelzést is. Tehát nyugodtan el lehet "felejteni" és megnyitva hagyni a háttérben.
Ha viszont van megrendelés akkor ilyesmit láthatunk:

Többségében "Search" megrendelések érkeznek. Ezekre kattintva új fülön megnyílik a Google keresőoldala és nekünk már csak be kell illeszteni az ekkor már vágólapon található kifejezést. A keresett oldal piros színnel ki lesz emelve valahogy így (mivel tilos megosztani a keressél kapcsolatos információkat ezért csak elhomályosítva merem megmutatni, de a lényeg így is látszik):

Rákattintva szintén új fülön megnyílik az adott oldal és bővítményen elindul egy visszaszámláló 60/120 másodperc körüli időről. Ez alatt nem szabad elnavigálni az oldalról vagy bezárni azt. Viszont a böngészőn kívül lehet más tevékenységet folytatni ha valakit épp nem köt le az adott oldal tartalma.

Ha a számláló lejár a fül bezáródik, a megrendelés(eke)t tartalmazó oldal is frissül egy visszaszámlálás után és jóváír az egyenlegünkön 5 centet (0.05 USD-t).
A Google találati listán történő kutakodást egyébként fel lehet pörgetni ha a lap alján lévő "Következő" link fölé pozicionáljátok a kurzort és kattintás után mindig az "End" billentyűvel görgettek a lap aljára és kattintatok újra a "Következő" linkre. Közben pedig elég folyamatosan figyelni a bővítményt: ha átvált a zöld hátterű "Ok"-ról a naracs hátterű "Go!" feliratra akkor azon az oldalon van a piros színnel kiemelt link. Ezzel a módszerrel viszonylag gyorsan végig lehet pörgetni a legfeljebb negyven akárhány találati oldalt. Én még a Google által kihagyott eredményeket is át szoktam nézni, bár ott már tényleg ritkán vannak találatok.
Ha nincs meg az a keresett oldal (ami gyakran megesik) vagy csak nem akarjátok tovább keresni akkor minden esetben megrendeléseket tartalmazó oldalon lévő "Order Not Found: Remove From My List" nevű gombra kell kattintani.

A fentebb ismertetett "Search" típusú megrendelésen kívül még az alábbiak léteznek:
- "Bing": ugyanaz mint a "Search" csak Google helyett Bing keresőmotorral
- "Maps": a Google Maps keresőjébe kell bemásolni a keresett kifejezést majd a baloldali találati sávban megkeresni a piros színnel kiemelt oldalt és eljutni a webhelyére (keresés előtt célszerű kizoom-olni egészen a teljes világtérképre)
- "Video": YouTube-on kell kutatni egy adott videó után
- "Direct": a legegyszerűbb mind közül, egyből a kívánt weboldalra irányít
- "Images", "News": szintén az ismerős Google szolgáltatásokat kell igénybe venni a kereséshez
Kattintásonként tehát 0.05 USD-t kapunk, havonta össze is szokott gyűlni a minimum 4 USD amit a hónap első napján automatikusan utalnak a regisztráció során megadott PayPal számlánkra. A saját kifizetéseim így alakultak az elmúlt 1 évben: