Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1777
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: Admin » 2020.01.30. 09:23

Sziasztok,

Én idáig szinte kizárólag PTC, PTP és TE oldalakban vagyok benne, de már jó ideje látom ezeket a Free Satoshi oldalakat, hogy X percenként lehet igényelni bizonyos oldalakon ezeket. Ahogy láttam van belőllük bőven (azt melyik valós melyik nem azt nem tudom, de látszatra van dögivel), az iránt érdeklődnék hogy van ki közülletek csinálja ezt mint pl. mi PTC-sek a PTC oldalakat végigvisszük nap-mint-nap? Ha igen, milyen potenciál van ebben pl. PTC vagy PTP-vel összehasonlítva? Egyenlőre nem látok ebbe bele, fel sem tudom mérni mik a lehetőségek e téren.

Kérlek oszd meg a személyes tapasztalataid, mit hogy csinálsz, mennyire eredményesen vagy sem, miket tudtok ebből kihozni úgy nagyságrendileg és mennyi időráfordítással?

Respect! :good:
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

Avatar
kavics13
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1470
Csatlakozott: 2013.01.10. 13:58
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: kavics13 » 2020.01.30. 11:09

Szia!

Én már csinálom egy ideje, nem sok oldallal, egyszerre max 2 és ezeket is ugyanúgy, mit ptc, csak hobby szinten, szórakozásból illetve a munkahelyen töltött rengeteg szabadidő hasznos eltöltésére :)
Természetesen itt is bele lehet futni scam-be, de tapasztalatom szerint kevesebbe, mint ptc terén
ptp-vel nem tudom összehasonlítani, azt nem csinálom, ptc-nél annyival jobban lehet keresni, hogy itt több van, ami ki is fizet :)
Aláírásom legelső bannere azaz oldal, amit a legrégebb óta csinálok és folyamatosan fizet, időnként ott frissítem is a kifizetési listát, abból látszik kb. mennyit lehet keresni.
Volt, hogy tagságot is vettem, arról azt kell tudni, ha sokat vagy a gép előtt (nagyon sokat), akkor bőven megéri.
Önmagában az óránkénti free satoshival nagyon keveset lehet keresni, mindenképp érdemes megcsinálni naponta a ptc linkeket és a shortlinkeket is.
Illetve, ha éppen úgy van kedvem, akkor rágyúrok a shortlink versenyre és olyankor meg is nyerem :) a többihez képest egész jól fizet :)
Így most hirtelen ennyi. Illetve, ahhoz lusta vagyok, hogy itt topicot nyissak neki, de ha gondolod, szívesen küldök linkeket :)

Szerk.: Most nézem, hogy épp nem az van az aláírásomban, amire emlékeztem, ezért iderakom a linket, ha nem baj:
http://easysplashbuilder.net/99485/
Kép

Avatar
Gisell
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2013.01.07. 17:51
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: Gisell » 2020.01.30. 17:20

Szia. Én is csinálok pár oldalt, hogy megéri-e azt nem tudom. Ha ptc-zek közben ezeket is csinálom. Mindenkinek idő függvénye, hogy mennyi az igénye. Pár hónapig sajnos ráértem kattolni, ilyen eredménnyel. Az összegek véletlenszerűek ennél az oldalnál.
gggggggggggggggggggggggg.jpg
gggggggggggggggggggggggg.jpg (137.83 KiB) Megtekintve 648 alkalommal

Petra
Érdeklődő
Érdeklődő
Hozzászólások: 97
Csatlakozott: 2019.02.15. 16:06
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: Petra » 2020.01.30. 18:51

Na ezek után meg sem merek szólalni... :) A válaszom kicsit negatívra sikerült.

Szia!

Igazából, ha most belevágnál, rájönnél, hogy nem is különböznek egymástól, annyira. Ugyanúgy van minden PTC, PTP stb. Csak itt egy erősen ingadozó "valutában" kapod a munkád bérét, amit ha sikerül elérned nem biztos, hogy megéri kivenni.

Összehasonlítás képen: Míg az általad ismert PTC/PTP-ben dollár alapon megy minden, így téged nem érint annyira, mert eléred az X dollárt és kikéred. Csak kifizetéskor - pénztárcából - lesz konverziós veszteséged/nyereséged, attól függően mennyi a dollár árfolyama.

BTC-nél viszont satoshi az alap (1 sat=0,00000001 BTC). Ami ma 10 sat/link, az lehet, hogy egy hét múlva már csak 3 sat/link. És ha azt vesszük, hogy van "withdraw limit", ami kb. ugyanúgy 1-5 dollár (kb. 10.000-50.000 sat) körül mozog - általában -, nem mindegy, hogy 1 hónap múlva tudsz kikérni vagy 1 év múlva. Tehát ebben az esetben neked az a jó, ha nagyon alacsony a BTC értéke, mert többet satoshi-t kapsz 1 kattintásért. Persze a normálisabbja csökkenti a limitet az árfolyamnak megfelelően, de ezt sem lehet bizonyos érték alá vinni, mert "büntetik" a kis utalásokat. Ahogy a PayPal és a többi online számlánál itt van egy "korlát", ami alatt nem lehet satoshi-t utalni. (Ezt nem tudom mennyi)

Például mikor elkezdtem kb. 2-3 számjegy körül volt 1 link értéke (pl 20-50), mostanában már csak 1 számjegyű (5-8). Ha veszünk egy 10.000 sat-os kikérési limitet...

Mielőtt folytatnám, 1 kis magyarázat:
------------------------------------------------
wallet, pénztárca, ahol gyűjtöd a lóvét. Hasonló mint a PayPal, AlertPay, Skrill stb.:

- Lehet online vagy saját. Ennek van alsó az korlátja, ami alatt elvész vagy nem lehet! Utalás 1-2 naptól 1 hétig. Biztos van valahol, valami díjtáblázat is. Értelem szerűen, ami gyors az drágább. A hetes meg a "szinte" ingyenes. Ezt az átutalás költséget osztják szét a bányászok között, akik hitelesítik a tranzakciót. Ezért volt anno jövedelmezőbb bányászni. De visszatérve, innen a számláról lehet igazi pénzbe/-ből konvertálni. (lsd coinbase, uphold, xapo tárcák, USB kulcsok, paperwallet stb.)

- microwallet. olyan mint a nagy tárca, de itt az egészen kicsi utalások is engedélyezettek ($0,001) és néha ingyenesek is a felhasználók között, mert független a nagy "bitcoin/altcoin-os hálózatoktól". A tranzakciók hitelesítését a microwallet gépei végzik. Ezeknél csak a kifizetési limit van korlátozva. (lsd. fee táblázatok, díjak) Mivel itt már az online pénztárcádba megy az összeg. Ilyenek voltak CryptoBarra, FaucetHub. Most a FaucetPay, ExpressCrypto stb. Ezekben az utalás azonnali (is lehet), ha nem külső pénztárcába megy. A tranzakciók csak bitcoin-ban vagy altcoin-ban, mivel innen nem tudsz igazi pénzt kivenni!

- balance. Ez mindig az adott oldalhoz tartozik. lsd. PTC oldalak. Itt gyűjtöd, aztán kikéred.

Ezen magyarázat alapján, a fenti összehasonlítás lebutítva...
PTC esetében: balance->online wallet (paypal, USD)->bank account (HUF)
BTC (legrosszabb) esetben: balance->microwallet->online wallet (BTC vagy alt coin)->bank account (HUF)

BTC szerzés típusai:
----------------------------
"Free Satoshi oldalakat, hogy X percenként lehet igényelni bizonyos oldalakon" - Ezek a Faucet-ek (csap, ami csöpög :)) Elvileg anno a Google találta ki, mikor még ingyé adták BTC-t. Ha érdekel a története, majd utána olvasol.

Felhasználói oldalról ezt úgy néz ki, hogy van egy oldal, teli reklámokkal (googleads, bannerek, mellowads stb.) és van rajta egy gomb. Meg kell oldanod egy captcha-t (ami lehet recaptcha, solveMedia stb), megnyomod a gombot és megkapod a Xdb satoshi-t.

(Üzemeltetői oldalról) ezek kb. úgy működnek, mintha te fizetnél a látogatónak, amiért megnézi az oldalad és rajta a reklámokat. 1 látogatás kb. $0,0005-$0,001 csak satoshi-ban. Igazából a reklámokból lesz bevételed, csak te előre kifizeted a látogatódnak. Ez történhet úgy, hogy belső számlára gyűjti vagy microwallet-re és azonnal megkapja. Üzemeltetői oldalról rizikósabb. lsd PTP, amikor nem számolja a látogatódat.

Ezek már kihalóban vannak, - vagy csak én nem keresem már őket - mivel kevés bevételt adnak a hirdetések. Szokták még shortlink-ek megoldásához kötni is a gomb megnyomását, popup-okkal megbombázni, rejtett bányász programok futtatásával, iframe-ekkel tarkítani stb. Szóval régen jó volt, de ha ilyeneket keresel általában a microwallet oldalon vannak, valahol felsorolva, listában. Mivel oda fizetnek. Sajnos rossz szokás terjed, már csak az új oldalak fizetnek azonnal, hogy bevágódjanak. A többiek balnce-re gyűjtenek vagy saját coint használnak, amit átválthatsz kikéréskor, ami vagy jó neked vagy nem. Ez erősen függ a BTC ingadozásaitól. :( És bármikor mondhatják azt, hogy mostantól nem támogatjuk a BTC, csak valamilyen noname altcoin-ban kérheted ki a pénzed.
pl.: a faucet topicban :) de vannak még régi motorosok freebitco, moon oldalak, sunbtc+testvérei

PTC: Ahhoz hasonlóan itt is van egy lista. Végig tolod és balance-ra kapod a fizetést, amit kikérhetsz. (ha addig nem lép le a tulaj) (lsd AtiAds család) A fizetők meg a topicban, pl. coinpayu +hasonlóak)

Surf: Hasonlóan működik mint a PTC itt is van egy lista, de egyszerre 1 linket látsz. Hitelesíted (captcha) és jön a következő. Lehet auto vagy manuális. Ritka mikor válogatni is tudsz.
pl.: adbtc

PTP: Ez is hasonló. Hirdeted az oldalt és sat-ban fizetnek a látogatók után. Általában 1-8 sat-1 látogató Ezt ugyanúgy utálják - a felhasználók és a hirdető oldalak is -, mint a rendes PTP-t. Erőforrás zabáló.
pl.: ad2bitcoin

offerek/task-ok: Ugyanaz, csak itt is BTC-ben fizetnek vagy pontokban, amit beválthatsz. Nem fizetnek azonnal (1-2 hét) és ha addig emelkedik kevesebbet kapsz, ha csökken többet. Általában az összetettebb, több altcoint-, játékokat támogató oldalakon vannak ilyenek.
pl. cointiply

Videó nézegetés, játékok stb. BTC-ért: Ezekbe nem folytam bele, mert - számomra - erőforrás és időrabló kategória. Nézz meg 1-2-t a topikból és döntsd le megéri-e neked, a ráfordított időben. A videósok, a megosztók like, a feliratkozók vagy látogató/hirdetés lehetőségeit használják ki. A játékok pedig a most divatos fizess, hogy gyorsabban és többet kapj, de semmi sem fog változni alapon működnek. :)

Bányászás: Mint írtam réges-régen jó volt, de mostanra már több a költség, mint a haszon. Csak nagyban éri meg, de annyi pénz meg rizikós belerakni, mivel erősen ingadozik a BTC. Hónapos és éves szerződések vannak. Az idő alatt pedig sok minden változhat, még a BTC ára is. És nagyon sok a csaló. :( Előnye megveszed és automatikusan gyűjti a kreditet. Hátránya, hogy villanyszámla néha több mint, amennyit kapsz érte. És néha gazdaságosabb faucet-ettel gyűjtögetni, mint miner-t használni.
pl.: csalók, a fake és csicsás miner-ek. (elvileg) fizetők: minergate (te gépeden fut, a te villanyszámlád terheli), eobot (10 éves szerződés, konvertálási költségek)

Befektetések: = HYIP
Na ezek általában 99%-ban csalók. A ritka 1%-ot meg nehéz megtalálni.

Exchange, tőzsde:
Ha értesz a tőzsdéhez, akkor altcoinok-ban is kereskedhetsz. Óriási is lehet a nyereség, de baromi nagyot is bukhatsz pár óra, perc leforgása alatt.
pl. binance és társai.

Azt hiszem összeszedtem mindent.

Hogy megéri-e szórakozni vele, ezt rád bízom. Részemről, ha vissza mehetnék az időben, lebeszélném magam. De befektetnék BTC-be és most kivenném. :) A kezdetektől fogva, befektetések nélkül, kb. $50 ha sikerült összekapirgálnom. Ezt is főként a két számjegyes időkből van. Jelenleg ez is szanaszét van különböző balance-kon, külöböző coinokban. Ami költség lesz egyesíteni és megint költség lesz BTC-ből dollát csinálni vagy HUF-ba kikérni. És a csalók által okozott veszteségeket (főként idő), a gépidőt és a saját időmet nem is számoltam. :(
Kérlek oszd meg a személyes tapasztalataid, mit hogy csinálsz, mennyire eredményesen vagy sem, miket tudtok ebből kihozni úgy nagyságrendileg és mennyi időráfordítással?
A FaucetHub (microwallet) megszűnése után, a Faucet-ekből már fél lábbal kiszálltam. Nekem már nem éri meg időben. lsd fent shorlinkek, popup, recaptcha stb.
Itt még a freebitco és Moon család megvan, de azokat is már csak napi 1x látogatom, hogy megmaradjon a loyality bonus.

PTC stílusban CoinPayU. Ez napi kb. 30 perc +captcha-k megoldása. kb 300 sat/nap, balance-ra

Surf stílusban, adbtc. kb napi 100 link aprópénzért. (kb 300-500 sat/nap), balance-ra. kb 30-45 perc. Itt van 1-2 dolgozó (lusta) refem és szintek vannak. Magasabb szint, több/drágább link. És kifutóban a kickasstraffic (napi 40-80 sat)

PTP-vel, offer-ekkel, videónézős, HIYP és exchange oldalakkal nem foglalkozok.

Játék: crytomininggame. A legfőbb időrablóm. Már többször ki akartam szállni belőle, de úgy látszik ez egy függő játszma. :)

Minerből pedig csak az eobot van. Ebben van kb $21-om, de már nem fűzök hozzá nagy reményeket, mert 1-2 hónap mire valamit használhatót összeszed és még nem vettem ki belőle semmit. :(

Napi szinten a satoshi vadászatra, hirdetős oldalkra, fórumokra kb 1-2 órát kell áldoznom. A játék is kb ugyanennyi. Szerencsére futtathatók egymás mellett, de ha jobb gépem lenne lehet, hogy kevesebb időbe is beleférne. Így is elég sokszor megállnak a számlálók egy-egy oldal vagy recaptcha betöltésekor,

Avatar
kavics13
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1470
Csatlakozott: 2013.01.10. 13:58
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: kavics13 » 2020.01.30. 19:49

Kedves Petra!

Több pontatlanság is van a leírásodban, de én most csak 1 dologra reagálnék:
Ha a walletből forint számlára veszed ki a pénzed, akkor nagyon sokat buksz vele..... Szólj inkább nekem, átveszem ;)
Kép

Petra
Érdeklődő
Érdeklődő
Hozzászólások: 97
Csatlakozott: 2019.02.15. 16:06
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: Petra » 2020.01.31. 10:53

Köszi az infót, Kavics13. Majd kereslek ha megunom ezt az egészet. Ha pedig van elég szabad időd, kérlek írd le, hogy milyen pontatlanságokat találtál.

Avatar
kavics13
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1470
Csatlakozott: 2013.01.10. 13:58
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: kavics13 » 2020.01.31. 12:21

Kedves Petra!
Ha nem gond nem olvasom még egyszer végig :) Így csak azokról, amik most eszembe jutnak
Az első és talán legnagyobb pontatlanság, hogy soha nem érte meg a fauceteket csinálni :) Ha az elérhető órabért vesszük, akkor tuti így van.
Tudom ez a vesszőparipám, de továbbra is vallom, ezek hobbinak, időtöltésnek jók, ha pénzt akarsz keresni, akkor inkább munkát kell vállalni :D

A másik, nem tudom milyen fauceteket csinálsz/csináltál, de amiket én, ott nem változik a kereshető satoshik száma, így, ha nő a btc értéke, akkor a kereset is. De, ha változik is, ha csökken a satoshi szám, de nő a bitcoin értéke, akkor végeredményben ugyanannyit keresel.

Az vitathatatlan, hogy a bitcoin és a többi kriptovaluta is rendkívül volatilis, de emiatt nem csak bukni lehet sokat, hanem ésszel csinálva sokat keresni is. A befektetési oldalaknál se mindegyik HYIP, persze kell hozzá némi szakértelem, meg szerencse is, hogy a jó oldalt válaszd.

Azok a free satoshi oldalak, amire igazándiból Admin kérdezett, nemhogy kihalóban vannak, de éppen mostanában egyre több jelenik meg. Nem véletlen, hogy a mögöttük lévő szoftver is most esett át egy nagyobb frissítésen. Persze a több oldal több csalót is jelenthet, ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy a fizető oldalak aránya jelentősen jobb, mint a ptc oldalaknál!

Így hirtelen ennyi jutott eszembe! És még annyi, hogy a bitcoinhoz kapcsolódó létező össze pénzkereseti módot próbáltam szerintem (talán csak ICO-t nem indítottam :) )
Kép

Avatar
Admin
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1777
Csatlakozott: 2010.07.02. 09:50
Kapcsolat:

Re: Érdemes - Free Satoshi - minden X percben/órában?

Hozzászólás Szerző: Admin » 2020.02.01. 01:49

Húúú, ezen a részen is van kavalkád ahogy látom, végtelen lehetőség, azt hogy megéri-e vagy sem, az akkor nem egyértelmű.

Így most első olvasatra nem érzem a húú, ebben érzek valami lehetőséget, nem érzem hogy ha átszervezném a rendelkezésre álló időimet ezen részre, érezhetően előrébb lennék, sőt!

Abban kavics13-nak teljesen igaza van hogy itt NAGY összegeket nem életszerű hogy az ember kivegyen (mindenki ezt tenné), itt inkább az hogy némi költőpénzt tudj összeszedni erre-arra.

Ezt az egész klickelgetést mint életstílust kell érteni, nem mint megélhetést! Csak az összeget nézve nagyon-nagyon sokunknak ez veszteség, azonban ha más oldalról tekintünk rá, egy stratégiai "játék" az egész, hogy tudsz, próbálsz előre lépkedni, utakat választani, "harcolni" a mindennapi kattingatásokkal ... egy idő után "rabja" is leszel, s belédég ez az egész.

Én emlékszem, kavics13 már akkor itt volt mikor én idekerültem, akár csak pl. xenosz vagy idlig (Ők úgytűnik visszakoztak) de vannak más "senior userek", szerintem egyikük sem milliomos, sőt életminőségük sem változott, ez itt (sajnos) nem erről szól.
Neobux - Alap No.1. pénzgyűjtő PTC oldal
Rotate4all - Alap No.1. pénzgyűjtő PTP oldal
Scarlet-Clicks - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam
GPTPlanet - Legjobb pénzgyűjtő PTC oldalam testvéroldala

Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég